Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România, 65 de ani în UNESCO. Delta Dunării, 30 de ani în patrimoniul mondial UNESCO

ro

16 Nov, 2021 08:45 1378 Marime text

  • Patrimoniul mondial UNESCO desemnează, prin Convenția protejării patrimoniului mondial, cultural și natural adoptată de UNESCO în 1972, ansamblul bunurilor culturale și naturale care prezintă o valoare excepțională pentru moștenirea comună a umanității.
România, a împlinit astăzi, 16 noiembrie, 65 de ani în UNESCO, iar Delta Dunării, 30 de ani în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Înființată la data de 16 noiembrie 1945 ca instituție specializată ONU, Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) are un rol strategic în atingerea obiectivelor principale ale Organizației Națiunilor Unite în domeniul educației, științei și culturii, în vederea consolidării cooperării internaționale, respectării drepturilor fundamentale ale omului, fără restricții de rasă, sex, limbă sau religie.

Patrimoniul mondial UNESCO desemnează, prin Convenția protejării patrimoniului mondial, cultural și natural adoptată de UNESCO în 1972, ansamblul bunurilor culturale și naturale care prezintă o valoare excepțională pentru moștenirea comună a umanității.

Începând de la data aderării sale la UNESCO (27 iulie 1956), România este membru activ al tuturor celor șapte convenții culturale UNESCO și participă la toate reuniunile organismelor subsidiare ale UNESCO.

Romfilatelia a dedicat UNESCO, precum și unor obiective din patrimoniul mondial UNESCO, material și imaterial, o serie de emisiuni precum: UNESCO – 60 ani (2005), Emisiune comună România- Federația Rusă, Monumente înscrise în lista patrimoniului mondial UNESCO (2008), Centrul Istoric Sighișoara – Patrimoniu Mondial UNESCO (2009), Emisiune Comună România - Germania – Biserica fortificată din Biertan – Monument din patrimoniul mondial UNESCO (2011), Emisiune comună România - Ucraina, Biserica mânăstirii Sucevița și Biserica Mântuitorului din Berestovo (2013),România în patrimoniul cultural imaterial UNESCO (2014) și România, 65 de ani în UNESCO. Delta Dunării, 30 de ani în Patrimoniul Mondial UNESCO (2021).

Sursa foto: Facebook/ Romfilatelia
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii