Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:38 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima ninsoare din acest an în Delta Dunării

ro

13 Jan, 2021 18:43 1879 Marime text
  • Delta Dunării reprezintă un obiectiv turistic pentru toată lumea.
  • Regiunea este frecventată, în special, primăvara, vara și toamna, însă puțin știu că iarna este la fel de spectaculoasă.
Ninsoarea, un fenomen al naturii pe care îl așteptăm cu toții iarna. Prima ninsoare din acest an și-a făcut simțită prezența și în Delta Dunării!

Delta Dunării reprezintă un obiectiv turistic pentru toată lumea. Regiunea este frecventată, în special, primăvara, vara și toamna, însă puțin știu că iarna este la fel de spectaculoasă. Odată cu venirea sezonului rece, zona capătă o altă dimensiune, iar spectacolul naturii este definit de puritatea ei.

Se poate afirma că în Delta Dunării sezonul turistic se întinde pe tot anul.

Delta Dunării (3446 km²), aflată în mare parte în Dobrogea, România și parțial în Ucraina , este a doua ca mărime și cea mai bine conservată dintre deltele europene.

Delta Dunării a intrat în patrimoniul mondial al UNESCO în 1991, fiind clasificată ca rezervație a biosferei la nivel național în România și ca parc național în taxonomia internațională a IUCN. Aceasta se suprapune atât siturilor de importanță comunitară Delta Dunării (sit SCI) și Delta Dunării (zona maritimă); cât și ariilor de protecție specială avifaunistică Beștepe - Mahmudia și Delta Dunării și Complexul Razim - Sinoie .

Situl Delta Dunării (începând din 21 mai 1991) este protejat prin Convenția Ramsar (The Ramsar Convention on Wetlands) ca zonă umedă de importanță internațională.

Sursa foto: Facebook/ ARBDD
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii