Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Pentru Românii de Pretutindeni, la Milano. Teme de discuții cu românii stabiliți în provincia italiană

ro

11 Sep, 2019 17:23 1430 Marime text
Românii prezenți astăzi la secția consulară a Consulatului General al României la Milano au avut ocazia să intre în dialog cu ministrul Pentru Românii de Pretutindeni și să discute despre serviciile care li se adresează, precum și despre problemele cu care se confruntă.

Milano este al doilea oraș din itinerariul vizitei ministrului Natalia-Elena Intotero în Italia. Peste 55.000 de români locuiesc în provincia Milano, iar numărul conaționalilor stabiliți în regiunea Lombardia este de aproximativ 177.000.

În cadrul întâlnirii cu românii prezenți la consulat, ministrul a subliniat importanța contactului direct între oameni și autoritățile care îi reprezintă, dialogul fiind esențial pentru găsirea de soluții la problemele cu care se confruntă românii de peste hotare.

Natalia-Elena Intotero a avut apoi o întâlnire cu reprezentanții comunității și ai mediului asociativ românesc din Milano.

În cadrul discuțiilor, ministrul s-a referit la finanțările oferite de MRP, la demersurile necesare pentru a pregăti, a depune și a obține aprobări ale dosarelor pentru finanțarea programelor și proiectelor, precum și la necesitatea ca românii să își cunoască drepturile și obligațiile ce le revin în țările unde au ales să se stabilească, să studieze, să muncească.

În acest sens, ministrul s-a referit la campaniile de informare derulate de MRP și de instituțiile partenere.

O altă temă de interes a fost votul în străinătate, cei prezenți cerând informații despre platforma online votstrainatate.ro, precum și despre aspecte organizatorice legate de scrutinul din noiembrie.

Tot astăzi, ministrul se va deplasa la Veneția, în continuarea vizitei de lucru în Republica Italiană.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii