Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:19 27 06 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tabere pentru copiii români din afara țării! Cine se poate înscrie în Programul de tabere ARC

ro

25 May, 2022 15:34 538 Marime text
Încep taberele pentru copiii români din afara țării! Foto: Facebook/Gabriela FireaDepartamentul pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Gurevului României anunță lansarea unei noi ediții a Programului de tabere ARC, un program cu tradiție în susținerea identității lingvistice și culturale a românilor de pretutindeni.

Conform sursei citate, astăzi, 25 mai 2022, a fost semnat Protocolul de colaborare dintre Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Ministerul Sportului, privind organizarea Programului de tabere ARC – ediția 2022 pentru românii din afara granițelor, în prezența secretarului de stat Gheorghe Cârciu și a miniștrilor Gabriela Firea și Carol-Eduard Novak.

“Într-un an plin de provocări, am reușit să reluăm un program atât de important pentru românii noștri din afara granițelor țării. Având în vedere accesul dificil la educație din ultima perioadă, vom acorda prioritate elevilor români din Ucraina”, a declarat secretarul de stat Gheorghe Cârciu.


Astfel, în perioada 18 iulie – 22 august 2022, tinerii români de pretutindeni vor avea șansa să redescopere România prin intermediul activităților organizate în cadrul Programului ARC. Atelierele la care vor putea participa se vor axa pe dezvoltarea abilităților de comunicare în limba română și pe îmbogățirea cunoștințelor despre istoria, cultura și civilizația românească. De asemenea, vor fi organizate și excursii la obiectivele culturale și turistice din zonă.

Taberele ARC de anul acesta se vor desfășura în centrele de agrement de la Oglinzi, județul Neamț, și Sângeorz-Băi, județul Bistrița Năsăud, în serii consecutive de câte 7 zile.

„La ediția din acest an sunt invitați să participe peste 1200 de elevi, studenți, tineri și profesori români din ţările aflate în jurul graniţelor şi Balcani, precum şi din diaspora.

Vă invităm să consultați toate detaliile privind criteriile de selecție și locurile alocate în anunțul de pe site-ul nostru – http://dprp.gov.ro/web/tabere-arc-2022/“ -au precizat reprezentanții Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii