Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:02 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrările de racordare a magistralelor de alimentare cu apă din Eforie Nord şi Agigea, aproape de final

ro

25 Mar, 2015 00:00 944 Marime text
Pentru executarea lucrărilor de racordare a magistralei de alimentare cu apă din localitatea Eforie Nord, lucrări executate în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Mediu, SC RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, de astăzi, ora 23.00, până mâine, ora 23.00. Vor fi afectaţi de lipsa apei potabile toţi consumatorii din localitatea Eforie Nord.

Lucrările executate fac parte din POS Mediu, contractul de lucrări „Reabilitare şi extindere reţele apă/canal, reabilitare staţii de pompare apă potabilă şi apă uzată - localitatea Eforie“, în valoare de 19,4 milioane de lei, din care SC RAJA SA asigură o cofinanţare de 5,55 milioane de lei. În cadrul acestui proiect, staţia de pompare a localităţii Eforie Nord a fost reabilitată total, instalaţiile aferente obiectivului având o vechime de peste 35 de ani. Proiectul cuprinde şi extinderea şi reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare pe o lungime de aproape 25 km în Eforie Sud şi Eforie Nord.

De asemenea, pentru executarea lucrărilor de racordare a magistralei de alimentare cu apă nou montată din localitatea Agigea la sistemul centralizat de distribuţie din localitate, lucrări executate în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Mediu, SC RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile în această seară, de la ora 23.00, şi până mâine, ora 23.00. Vor fi afectaţi de lipsa apei potabile toţi consumatorii din localitatea Agigea. Lucrările executate fac parte din POS Mediu, contractul de lucrări „Extinderea si reabilitarea reţelei de apă potabilă și de canalizare și o stație de pompare ape uzate nouă - localitatea Agigea“, în valoare de 9,56 milioane de lei, din care SC RAJA SA asigură o cofinațare de 2,73 milioane de lei. În cadrul acestui proiect, rețeaua de apă a fost reabilitată pe o lungime de 2,7 km şi extinsă cu 6,08 km. Pe partea de canalizare, sistemele au fost reabilitate sau extinse pe o lungime de 11,5 km. Proiectul mai cuprinde şi realizarea unei staţii de pompare noi în zona de est a localităţii.

SC RAJA SA asigură abonaţii din Eforie Nord şi din Agigea că echipele de intervenţie care execută lucrările vor face tot posibilul pentru finalizarea intervenţiilor şi reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, consumatorii afectaţi de această oprire sunt rugaţi să-şi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic în perioada întreruperii furnizării apei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii