Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grupări infracționale specializate în trafic de droguri de risc, destructurate de procurori (galerie foto)

ro

19 May, 2020 12:10 1759 Marime text

 
  • Procurorii D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Pitești împreună cu ofițeri de politie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Pitești efectuează 11 de percheziții domiciliare pe raza localităților Piteşti, Bascov şi Mioveni.
  • În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că, din ianuarie 2020 și până în prezent, membrii uneia dintre grupări, formată din 8 persoane, ar fi comercializat droguri de risc şi substanţe cu efect psihoactiv, pe raza municipiului Piteşti.
La data de 19.05.2020, procurorii D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Pitești împreună cu ofițeri de politie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Pitești efectuează 11 de percheziții domiciliare pe raza localităților Piteşti, Bascov şi Mioveni, într-o cauză vizând destructurarea a două grupări infracționale specializate în săvârșirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, forma continuată.

În cauză s-a reţinut faptul că suspecţii, persoane cunoscute cu activitate infracţională privind traficul de droguri şi produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, de-a lungul timpului au livrat asemenea susbstanţe potenţialilor clienţi fie pentru consum propriu, fie pentru comercializare către alţi clienţi.

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că, din ianuarie 2020 și până în prezent, membrii uneia dintre grupări, formată din 8 persoane, ar fi comercializat droguri de risc şi substanţe cu efect psihoactiv, pe raza municipiului Piteşti, în diverse licee și alte medii frecventate de tineri, dar și către alti traficanți, în vederea comercializării.

În cea de-a doua cauză s-a stabilit faptul că un suspect, angajat al Penitenciarului Mioveni, consumator de droguri şi etnobotanice, având ca distribuitor principal suspecţii mai sus menţionaţi, cu timpul s-a gândit să profite de funcţia pe care o deţine şi să introducă droguri şi/sau etnobotanice în Penitenciarul Colibaşi, pentru a le comercializa deţinuţilor sau colegilor de serviciu, obţinând astfel un beneficiu material din diferenţa preţului de vânzare şi cel de achiziţie, fiind cunoscut faptul că în majoritatea cazurilor, procurarea de droguri în cadrul penitenciarului se realizează la preţuri mult mai mari faţă de o tranzacţie similară de droguri în afara penitenciarului, suspectul precizând că el achiziţionează droguri cu preţul 50 lei/gram , dar le vinde cu suma de 100 lei/gram.

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe telefoane mobile și cartele SIM, două laptopuri, ustensile susceptibile a fi folosite la prelucrarea substanţelor cu efect psihoactiv, suma de aproximativ 11.000 de lei, 15 grame de substanță pulverulentă de culoare albă, susceptibilă a fi drog de mare risc, aproximativ 50 grame de substanțe susceptibile a fi cannabinoizi sintetici și 200 grame de fragmente vegetale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale.

Acțiunile au fost efectuate cu sprijinul Administrației Naționale a Penitenciarelor, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Argeș.

Se face precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.


Sursa foto: Poliția Română- DIICOT
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii