Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:09 25 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expoziţie dulce la cofetăria Silvian Inimioare, torturi şi alte surprize, oferite de Ziua Îndrăgostiţilor (galerie foto)

ro

11 Feb, 2012 00:00 6227 Marime text
06_silvian_silvian_1.jpgInimioare, coşuri cu flori, fluturaşi, flori şi torturi - toate din ciocolată neagră şi albă - sunt oferite constănţenilor de maestrul ciocolatier Silvian Miron.

Constănţenii îndrăgostiţi şi nu numai sunt invitaţi la o expoziţie cu produse din ciocolată, care a fost deschisă ieri la cofetăria Silvian. Echipa de ciocolatieri condusă de maestrul Silvian a lucrat zece zile pentru ca surprizele dulci să fie gata de Ziua Îndrăgostiţilor. Vedetele expoziţiei sunt compoziţiile din inimioare, împodobite cu trandafiri sau fluturaşi. Inimioarele sunt pentru toate gusturile şi buzunarele şi de diverse mărimi. Preţurile variază între 5 lei şi 50 de lei, iar cea mai mare figurină are peste un kilogram. „După cum i-am obişnuit pe constănţeni, cu ocazia unei sărbători importante, cofetăria Silvian vine cu diferite surprize. De această dată, de Ziua Îndrăgostiţilor am decis să le oferim inimioare celor care iubesc. Avem şi diferite torturi de ciocolată albă, neagră, cu fructe, toate sub formă de inimă. Avem şi torturi sub formă de inimă frântă, pentru cei care au suferit o decepţie în dragoste", a declarat maestrul Silvian Miron. Preţurile pentru torturile-inimioară variază între 50 şi 100 de lei. Inimioarele de ciocolată au termen de valabilitate două luni, dar trebuie să fie ferite de sursele de căldură. Expoziţia cu vânzare va fi deschisă până pe 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiţilor. Silvian Miron a devenit cunoscut după ce a realizat sculpturile şi rochiile de ciocolată, dar şi bustul Regelui Carol, pentru care a folosit 64 de kilograme de ciocolată. Maestrul a primit în 2008, la Frankfurt, Oscarul cofetarilor - Trofeul Arch of Europe. În 2008, Silvian Miron a inaugurat la Constanţa Atelierul de Ciocolată, unde copiii pot deveni pentru o zi ciocolatieri.

Ti-a placut articolul?

Comentarii