Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:38 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la maestrul cofetar Silvian Miron Produsul bio ce reglează metabolismul și ameliorează boli grave. Este fabricat din cereale (galerie foto)

ro

10 Nov, 2018 00:00 7475 Marime text
Silvian Miron, cunoscutul cofetar și proprietar al Cofetăriei Silvian, a organizat o prezentare aniversară a produsului Silviana, un supliment alimentar creație proprie. Evenimentul a avut loc vineri, 9 noiembrie, la cofetăria din zona Casa de Cultură.
 
Vorbim de o băutură cu un aspect și textură plăcute, ale cărei proprietăți sunt benefice pentru organism. Produsul prezentat este fabricat din secară și mei, ambele cereale fiind bio, importate și pregătite după o rețetă care nu le distruge proprietățile.
 
„Este un moment de bun augur pentru noi, pentru că în februarie se vor împlini 3 ani de când am scos pe piață acest produs. Este o băutură din mei și secară pentru care trebuie să aduc mulțumiri domnului academician Ovidiu Bujor, care, pe 1 noiembrie, a împlinit 94 de ani și care a avut cea mai mare contribuție. Ne-a împărtășit din experiența de viață, din experiența profesională și din toate cunoștințele dumnealui despre ce înseamnă meiul. Dumnealui așteaptă și în februarie va fi lansat și produsul preferat al lui. În expedițiile pe care le-a făcut în Himalaya, acolo se frecau într-un bol mei și hrișcă cu condimente. Așteaptă băutura din mei și hrișcă, care va fi gata în februarie”, a spus Silvian Miron.
 
Remarcabil este faptul că acest supliment alimentar, recomandat de toți medicii cu care a interacționat și care va împlini în februarie 2019 trei ani, conține foarte mult siliciu organic, ale cărui beneficii sunt recunoscute de întreaga lume științifică.
 
„Acest produs conține foarte mult siliciu, pentru care îi mulțumesc doamnei lector universitar Floarea Damaschin, pentru că dumneaei a fost foarte necăjită când a descoperit osteoporoză la copii și nu știa de unde să le administreze siliciu organic. Dumneaei m-a ambiționat foarte mult pentru că la conferința de presă de lansare a spus că dacă acest produs nu va conține siliciu nu îl va susține. Îmi venise atunci să intru sub masă. A fost momentul definitoriu care m-a determinat să studiez ce înseamnă siliciul organic pentru organismul uman. Plecând tot de aici, de la siliciu, după accidentul de la Cernobîl, oamenilor din zonă li s-a administrat siliciu organic și a dat un rezultat extraordinar, într-un an și jumătate. Trebuie să îi mulțumesc foarte mult și doamnei doctor Ionica Ciortan, care în cursul acestor ani m-a făcut să înțeleg foarte mult ce înseamnă acest produs, chiar dacă este un produs din cereale, combinat cu medicina tradițională modernă”, a menționat maestrul cofetar.

A vindecat persoane hipertensive

Silvian Miron a punctat beneficiile produsului creat, subliniind zonele unde acționează. De la creier la stomac și de la plămân la oase, multitudinea de vitamine și minerale lucrează pentru reglarea metabolismului. De menționat că nu este recomandat pentru diabetici de gradul I, nici pentru persoane intolerante la gluten. Desigur, persoanele de peste 40 de ani ar trebui să consume zilnic acest produs, iar celor sănătoase li se recomandă pentru a evita unele probleme de sănătate.
 
„Am depus documentele necesare la Institutul de Bioresurse Alimentare din București, le-am prezentat în final eticheta finală, de aici a început să ne spună exact cum să facem și ce să scriem pe etichetă. Trebuie să înțelegem foarte bine că vedeta acestui aliment este siliciul. Siliciul joacă un rol foarte important în tot organismul uman. La nivelul creierului curăță aluminiul, care este și responsabil de boala Alzheimer. Lucrează foarte bine pe creier pentru că avem persoane care spun că nu mai simt stresul. Lucrează foarte bine în zonele de stres, în zonele unde apar acele probleme. Lucrează foarte bine pe plămâni pentru că le curăță de aluminiu și toxine. Este foarte bun pentru cei care lucrează pe aeronave. Acolo sunt presurizări și depresurizări foarte dese. De multe ori chiar 4 în 24 de ore. Pentru scafandri, parașutiști - au cele mai mari diferențe. Este foarte bună în zonele unde poluarea este excesivă. Datorită magneziului, lucrează foarte bine pe cardiovascular. Avem cazuri din hipertensivi au ajuns la o tensiune de 11 cu 6. Din punct de vedere gastrointestinal, curăță intestinele, colonul, îl hidratează, elimină toxinele din organism. Lucrează pe oase și pe fibră musculară”, a precizat Silvian Miron.
 
Produsul costă 17 lei/litrul și poate fi comandat pe internet de pe pagina www.nectarsilvian.ro sau cumpărat direct din cofetărie.

Acționează pe colon, vindecă mai repede fracturile

Cojițele din Nectarul Silvian curăță intestinele, colonul și previn constipația. Elimină toxinele din organism și hidratează colonul, oferind elasticitatea normală a acestuia. O bună funcționare a colonului este necesară și receptorilor organelor interne aflate pe acesta. Cele 15 mg siliciu organic/100g Nectar Silvian joacă un rol foarte important inclusiv pe matricea celulară umană. Protecția sistemului gastrointestinal, prin bacteriile probiotice conținute, ce mențin microflora de la nivelul intestinelor și neutralizează durerile de stomac. Siliciul organic este recomandat în caz de: afecțiuni ale sistemului circulator sanguin, valori înalte ale colesterolului, îmbătrânire accelerată, carențe de substanțe hrănitoare, celulită, atrofiere a oaselor, sistem imunitar scăzut.
 
Cele 8,14 mg calciu organic/100g Nectar Silvian sunt fixate cu ajutorul siliciului în organism și contribuie la vindecarea fracturilor într-un timp cu 30% mai scurt (la un consum de 1 litru/zi). Contribuie excelent și în cazul osteoporozei.
 
Cele 14,6 mg magneziu organic/100g Nectar Silvian contribuie la reducerea tensiunii arteriale mari și reduc riscul de atac de cord, mai ales la persoanele cu ateroscleroză sau boli de inimă cauzate de diabetul zaharat. În cazul adulților, scade riscul atacurilor de inimă și al infarcturilor. Pentru diabetici, se comandă fără zahăr.

Cum este fabricat produsul

Produsul prezintă în structură cojițe din caliopele boabelor de cereale care au rolul de a curăța intestinele și colonul pentru eliminarea toxinelor din organism. Produsul se prezintă în stare fresh, cu termen de valabilitate de 15 zile, cu prelungire la 25 de zile în varianta acidulată la temperaturi 4/6°C.
 
Academicianul Ovidiu Bojor și reprezentanții laboratoarelor J.S. Hamilton din Polonia recomandă consumul acestui produs după ce a stat 12-18 sau chiar 24 de ore la temperatura camerei. Prin mica acidulare a produsului cresc valorile nutriționale, producând și acidul lactic necesar femeilor însărcinate și mămicilor care alăptează. Să nu uităm că meiul regenerează celulele, iar viitoarele mămici creează celule noi.
 
Acest produs nu este unul de sezon sau pentru o cură, el este pentru o alimentație zilnică. Crema Silvian din cereale se introduce în alimentația zilnică treptat. În primele 5 zile (fără afecțiuni) - 200 ml/zi. Pentru următoarele 5 zile 400 - 500 ml/zi, cu creștere până la cantitatea zilnică dorită. Nu se consumă 500 ml odată, pentru că organismul nostru nu va putea procesa această cantitate. În cazul fracturilor este recomandat un consum de 1 l/zi. Acesta se repartizează în 4 căni a 250 ml sau 5 căni de 200 ml. Sudarea oaselor se face într-un timp mai scurt cu 20 de zile.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii