Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:54 09 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maestrul cofetar Silvian Miron prezintă cea de-a doua băutură minune. Silviana cu hrişcă, între aliment şi medicament

ro

04 Jul, 2019 00:00 1578 Marime text

Eveniment de amploare la Cofetăria Silvian din Constanţa! După succesul remarcabil al primei băuturi din cereale, maestrul cofetar Silvian Miron aduce în atenţia publicului cea de-a doua băutură miraculoasă, o combinaţie între medicament şi aliment.

Prezentarea băuturii pe bază de hrişcă a avut loc ieri, la cofetăria din Constanţa. „Noua băutură conţine urme de gluten, căci ar fi necesară o selecţie separată să o putem face fără gluten. Este un produs care se adresează inclusiv persoanelor care ţin anumite diete, dar este foarte hrănitor. Domnul academician Ovidiu Bojor este prezent şi îl pot numi tăticul băuturilor. Aţi reuşit să mă învăţaţi ce am de făcut ca lucrurile să meargă bine. Nu pot decât să le mulţumesc şi să le urez sănătate multă pentru ce fac cei care îmi sunt alături pentru sănătatea acestui popor”, a spus Silvian Miron.



„Sursa este bio. Trebuie să subliniem asta din ce în ce mai des. Nu as numi-o băutură. Este la graniţa dintre aliment şi medicament. Alimentaţia din fiecare zi trebuie completată cu ceva. Tehnologia aparţine unui specialist în acest domeniu, iar formula chimică este baza fiecărui element”, a punctat academicianul Ovidiu Bojor. El consideră că ar trebui ca băutura Silviana să fie un brand naţional, care să depăşească graniţele ţării şi să fie distribuit în toată Europa.

Hrişca este o sursă excelentă de antioxidanţi, vitamine şi minerale. Printre cele mai importante se numără: calciu, fier, fosfor, potasiu, vitamina B1, B2, B6, acid folic şi vitamina E. Conţine şi seleniu, cupru, zinc şi mangan.

Printre beneficii se numără scăderea nivelului de colesterol şi nivelul tensiunii arteriale, îmbunătăţirea fluxului sangvin, îmbunătăţirea digestiei, combaterea degenerării sistemului nervos, menţinerea senzaţiei de saţietate, creşterea şi recuperarea musculară etc.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii