Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:41 12 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare a banilor. Ce alte acuzații li se aduc

ro

14 Apr, 2021 15:19 799 Marime text
  • Ieri, 13 aprilie a.c., polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat șapte percheziții domiciliare în municipiul București și județul Ilfov, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă, evaziune fiscală, spălare a banilor și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Din cercetări a reieșit că, în municipiul București și județele Giurgiu și Ilfov, cetățeni turci și români, ar fi introdus mărfuri în mod ilegal în România, prin folosirea, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale privind alte mărfuri sau bunuri decât cele prezentate în vamă, precum și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

În urma probatoriului administrat, s-a constatat că, în perioada 2016-2017, pe teritoriul României, aceștia ar fi derulat în mod repetat, prin activități de criminalitate organizată, circuite de tranzacționare privind comerțul cu articole de îmbrăcăminte, textile și încălțăminte de proveniență din Turcia, la comandă, transportate în regim de grupaj/tip cargo, valorificate în final fără întocmirea de documente fiscale sau prin întocmirea acestora, fără conținut real privind valoarea de vânzare și cumpărătorul efectiv, în scopul obținerii de avantaje de natură fiscală, constând în T.V.A și impozit pe profit datorat bugetului de stat.

De asemenea, aceștia ar fi creat și operaționalizat sisteme de grupaj/cargo atât pentru transportul de mărfuri cât și pentru îndeplinirea formalităților legale de import în relația cu autoritățile vamale.

Au fost puse în executare 8 mandate de aducere, iar în urma prezentării persoanelor la sediul D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, în vederea audierii, față de acestea a fost dispusă măsura controlului judiciar.

În urma perchezițiilor, a fost aplicat sechestrul asigurator asupra a 10.970 de euro și 9.000 de lei, 5 autovehicule, 2 imobile, precum și asupra sumelor existente în conturi până la concurența sumei de 51.384.832 de lei, valoarea prejudiciului, fiind ridicate și mai multe înscrisuri, telefoane mobile și un laptop.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române – Brigada Specıală de Intervențıe ”Vlad Țepeș”.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii