Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:28 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum pot deveni profesorii constănţeni experţi Concurs pentru corpul naţional de experţi în management educaţional

ro

02 Oct, 2013 00:00 2403 Marime text
Ministerul Educaţiei Naţionale va organiza o nouă selecţie a cadrelor didactice pentru constituirea corpului naţional de experţi în management educaţional, runda a V-a. Începând cu anul şcolar 2012 - 2013, inspectoratele şcolare judeţene pot scoate anual la concursul de selecţie pentru dobândirea calităţii de membru al corpului naţional de experţi în management educaţional un număr de locuri de cel mult 5% din totalul posturilor didactice existente în judeţ, pentru care se organizează concursul.

Calendarul de desfăşurare al concursului este următorul: 21 octombrie – afişarea programului orar al înscrierilor, a numărului de locuri scoase la concurs şi a metodologiei de concurs, 21-28 octombrie – completarea formularului de selecţie online, 28 octombrie - afişarea listelor cuprinzând candidaţii admişi în această etapă, 29 octombrie-1 noiembrie - depunerea portofoliului cu documentele prevăzute în Metodologia privind organizarea şi desfăşurarea concursului de selecţie a cadrelor didactice pentru constituirea corpului naţional de experţi în management educaţional. Inspectoratele şcolare vor transmite Ministerului Educaţiei Naţionale lista candidaţilor declaraţi admişi după etapa de selecţie online. Între 4 -7 noiembrie va avea loc evaluarea portofoliilor candidaţilor de către comisiile de evaluare constituite la nivelul inspectoratului şcolar, respectiv la nivelul Ministerului Educaţiei Naţionale. Pe 8 noiembrie 2013 - validarea rezultatelor selecţiei de către consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar şi afişarea rezultatelor evaluării, în ordinea descrescătoare a punctajelor şi transmiterea către inspectoratele şcolare a rezultatelor selecţiei făcute de comisia de evaluare constituită la nivelul MEN, în vederea afişării acestora la sediul inspectoratului şcolar. Între 11-15 noiembrie 2013 - depunerea contestaţiilor la inspectoratul şcolar, respectiv la MEN; 20-21 noiembrie 2013 - Soluţionarea contestaţiilor; 22 noiembrie 2013 - transmiterea de către MEN a rezultatelor contestaţiilor la inspectoratul şcolar.

Condiţii de participare la concurs

Potrivit metodologiei, la concursul de selecţie pentru dobândirea calităţii de membru al corpului naţional de experţi în management educaţional poate participa orice cadru didactic care îndeplineşte următoarele condiţii: face dovada acumulării a 60 de credite transferabile în cadrul unor programe acreditate de formare în domeniul managementului educaţional, este titular în învăţământ şi are cel puţin gradul didactic II sau titlul ştiinţific de doctor, a obţinut calificativul „foarte bine” în ultimii 4 ani şi nu a fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent, nu a fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere sau de îndrumare şi control în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală, nu a fost exclus, conform prevederilor art. 21, din Registrul naţional al experţilor în management educaţional.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii