Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clubul Muzette, pe lista „neagră" SOTI Cable şi radioul Arhiepiscopiei Tomisului, cu datorii la interpreţi

ro

25 Aug, 2010 01:03 3545 Marime text
cap_4.jpgPreşedintele Centrului Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi, Ştefan Gheorghiu: „Ne străduim să-i facem să înţeleagă pe cei care utilizează creaţiile interpretative în scop comercial că trebuie să respecte legea, care îi obligă să plătească munca artistului". SOTI Cable Neptun, firma care administrează postul de televiziune TV Neptun, figurează pe lista „neagră" cu o datorie extrem de mare: 185.599 lei, sumă la care se adaugă alte 20.000 de lei cheltuieli de judecată.

Credidam_tv_neptun.jpgŞefii Centrului Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi (CREDIDAM) s-au aflat ieri la malul mării, unde, alături de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, au vorbit despre importanţa colectării şi repartizarea banilor proveniţi din difuzarea înregistrărilor audio sau video pe teritoriul României. Pe lista „neagră" a CREDIDAM se află diverse unităţi hoteliere din judeţul Constanţa, cum ar fi Palm Beach. Printre datornici se află şi Arhiepiscopia Tomisului, care deţine Radio Dobrogea.

Cei de la Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi au mai susţinut că în primele şase luni ale acestui an au înregistrat încasări în valoare de 213.511,94 de lei. Asta în timp ce de-a lungul anului 2009 CREDIDAM a recuperat 314.863, 59 de lei, iar în 2008 413.515,84 lei. În ceea ce priveşte numărul de licenţe acordate anul acesta pe raza judeţului nostru, preşedintele CREDIDAM spune că de la începutul anului au fost emise 1.025, în 2009 1.391, iar în 2008 - 1.326. „Pe lista neagră se află mai multe societăţi comerciale, care deţin unităţi hoteliere, cluburi ori baruri pe raza judeţului Constanţa. SC Algos Exim SRL cu Morgana Club are de achitat suma de 5.556,11 lei, iar Complex Bicaz SA cu Pensiunea Briza, hotel Cu Har, Salon Bar trebuie să plătească 5.009,90 lei", au mai arătat şefii CREDIDAM. Lista datornicilor continuă cu SC Betina M SRL, care deţine hotel, restaurant, bar Palm Beach şi care ar trebui să plătească pentru muzica utilizată suma de 4.843,30 de lei. Următoarele la rând, cu o datorie de 2.484,72, sunt cluburile „Las Vegas" şi „Muzette" deţinute de Muzette Escort Service SRL. Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor trebuie să mai recupereze bani de la Mabro Trust SRL (Restaurant Hârşova), PBF Ancora SRL (cu un bar în Năvodari), Shelly Bar SRL şi Tol Mar Company SRL.

SOTI Cable Neptun nu vrea să plătească

Primul loc în lista neagră destinată televiziunilor constănţene este ocupat de SC SOTI Cable Neptun, firma care administrează postul de televiziune TV Neptun. Oficialii Centrului Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi spun că firma mai sus precizată figurează pe lista „neagră" cu o datorie extrem de mare: 185.599 lei, sumă la care se adaugă alte 20.000 de lei cheltuieli de judecată.SC SOTI Cable Neptun este condusă de Sorin Gabriel Strutinsky, Mihail Gheorghe Cârciog, Vasile Grigore, Valeriu Mereuţă, Eugen Radu Preda, Iliuţă Naghi, SC Ringo Star SRL şi Conpress Holding.

Radioul dumnezeiesc, cu datorii

Nici radioul Arhiepiscopiei Tomisului, „Radio Dobrogea", nu a scăpat de vigilenţa inspectorilor CREDIDAM. Potrivit acestora, şefii radioului mai sus precizat nu le-au trimis raportul financiar, motiv pentru care nu cunosc, momentan, suma de bani pe care o au de recuperat. De precizat că SC Rado Prest SRL, care deţine radio C FM are de achitat 1500 de lei, SC Selia SRL, cu Radio Mamaia, 30 de lei, iar SC Sideo Service SRL cu Orizont FM Medgidia, trebuie să scoată din buzunar suma de 104 lei. De la evenimentul de ieri nu au lipsit reprezentanţii Oficiului Român pentru Drepturile de Autor (ORDA), care au precizat că nimeni nu este obligat să difuzeze muzică, însă dacă o face trebuie să plătească.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un radio 25 Aug, 2010 16:31 Potrivit acestora, şefii radioului mai sus precizat nu le-au trimis raportul financiar, motiv pentru care nu cunosc, momentan, suma de bani pe care o au de recuperat.....halal autoritate bre astia nu au auzit de somatii..notificari se plang ca babele la gard ca pica drobu de sare