Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:49 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soti Cable Neptun a câştigat în instanţă! Câţi bani trebuie să primească de la Consiliul Judeţean

ro

20 Aug, 2018 00:00 3379 Marime text
Tribunalul Constanţa a obligat, în primă instanţă, Consiliul Judeţean Constanţa şi Judeţul Constanţa să achite societăţii comerciale Soti Cable Neptun SRL aproximativ 415.000 de lei. Banii reprezintă, conform portalului instanţelor de judecată, „debit principal“ şi „penalităţi de întârziere calculate de la data scadentă a fiecărei facturi fiscale ce compune debitul principal şi până la data de 25.11.2015“.
 
De asemenea, Consiliul Judeţean Constanţa şi Judeţul Constanţa trebuie să achite societăţii comerciale Soti Cable Neptun SRL suma de 5.135 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxa judiciară de timbru în cuantum de 1.135 de lei şi onorariu de avocat în cuantum de 4.000 de lei. Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Decizia a fost luată, potrivit surselor noastre, de Augustina Livia Nistor, judecător al Tribunalului Constanţa. Magistratul a mai decis în trecut, printre altele, şi anularea celebrei „caracatiţe“ din Constanţa.
 
Societatea comercială Soti Cable Neptun SRL se află în insolvenţă, cauza aflându-se pe rolul Tribunalului Constanţa.
 
Amintim că Tribunalul Constanţa a admis, în şedinţa din data de 6 aprilie 2016, cererea formulată de către debitoarea SC Soti Cable Neptun SRL şi a conexat cererea de deschidere a procedurii formulate de creditoarea Media Consulta International SRL, care a devenit declaraţie de creanţă. În continuare, instanţa a dispus deschiderea procedurii insolvenţei faţă de debitoarea SC Soti Cable Neptun SRL, desemnând, provizoriu, în calitate de administrator judiciar, pe Artemis Legal Insolvency SPRL.
 
„Deschiderea procedurii ridică debitoarei dreptul de administrare constând în dreptul de a-şi conduce activitatea, de a-şi administra bunurile din avere şi de a dispune de acestea, dacă aceasta nu-şi declară intenţia de reorganizare în termen de zece zile de la deschiderea procedurii. De la data deschiderii procedurii, se suspendă de drept toate acţiunile judiciare, extrajudiciare sau măsurile de executare silită pentru realizarea creanţelor asupra averii debitorului, valorificarea drepturilor urmând a fi realizată doar în cadrul procedurii de insolvenţă. La data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, acţiunea judiciară, acţiunea extrajudiciară şi executările silite suspendate încetează“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă, prin cererea înregistrată pe rolul Tribunalului Constanţa, la data de 28 martie 2016, debitoarea SC Soti Cable Neptun SRL a solicitat deschiderea procedurii insolvenţei în forma generală.
 
„În susţinerea cererii, debitoarea a arătat că societatea înregistrează datorii certe, lichide şi exigibile către furnizori şi bugete de 5.997.371,58 de lei şi litigii pe rolul instanţelor în sumă de 9.590.616,70 de lei, precum şi salarii şi drepturi de autor asimilate salariilor restante pentru luna februarie 2016, în cuantum de 276.300 de lei. Debitoarea şi-a declarat intenţia de reorganizare a activităţii şi a solicitat desemnarea în calitate de administrator judiciar a Artemis Legal Insolvency SPRL“, se mai arată în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.
 
Dosarul a primit până în prezent peste 20 de termene, următorul fiind stabilit pentru 22 octombrie.

Soti Cable Neptun SRL, în datele Registrului Comerţului  

Înfiinţată în anul 1992, Soti Cable Neptun SRL are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 400 de lei, integral vărsat, este compus din 40 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Asociaţi persoane juridice sunt Conpress Holding SRL, cu 25% din capitalul social, Ring Star SRL, cu 10% din capitalul social. Asociaţi persoane fizice sunt Gabriel Sorin Strutinsky, cu 59% din capitalul social, Valeriu Mereuţă, cu 2,5% din capitalul social, Mihail Gheorghe Cârciog, cu 12,5% din capitalul social. Sorin-Lucian Ionescu a fost administrator special, mandatul acestuia încetând, conform datelor oficiale, începând cu data de 15 ianuarie 2018. Artemis Legal Insolvency SPRL este administrator judiciar.
 
Soti Cable Neptun SRL desfăşoară alte activităţi de telecomunicaţii, activităţi de transmisie a sunetului, a imaginilor, a datelor sau a altor informaţii, prin cabluri, radio, relee sau satelit, comunicaţii prin telefon, telegraf şi telex; întreţinerea reţelelor de telecomunicaţii; transmisia (transportul) programelor de radio şi televiziune; asigurarea accesului la internet.
 
Citeşte şi:
 
Tribunalul Constanţa, o nouă decizie în cazul insolvenţei SOTI Cable Neptun SRL
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mihail Dumitru 20 Aug, 2018 07:56 Mai Ionut, Carciog este decedat din 2011, iar SLI-ul nu mai lucreaza la ei de la inceputul lui 2018. Actualizeaza si tu datele.......