Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:07 18 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii au confirmat modificarea planului de reorganizare al SOTI Cable Neptun

ro

24 May, 2017 00:00 2968 Marime text
Judecătorii din cadrul Tribunalului Constanţa au luat o nouă decizie în dosarul de insolvenţă al SC SOTI Cable Neptun SRL.
 
Instanţa a confirmat modificarea planului de reorganizare al debitoarei Soti Cable Neptun SRL. Totodată, magistraţii au respins ca neîntemeiată cererea adresată judecătorului sindic de a modifica componenţa Comitetului Creditorilor, în sensul că, în locul creditorului Telegraf Advertising SRL, să fie numit Conpress Group SRL. Următorul termen al cauzei a fost stabilit pentru data de 9 octombrie. Cauza se află pe rolul Tribunalul Constanţa din data de 28 martie 2016, iar până în prezent au fost acordate 15 termene.
 
În şedinţa din data de 6 aprilie, instanţa a admis cererea formulată de debitoare SC SOTI Cable Neptun SRL şi a conexat cererea de deschidere a procedurii formulate de creditoarea Media Consulta International SRL, care a devenit declaraţie de creanţă.
 
În continuare, instanţa a dispus deschiderea procedurii insolvenţei faţă de debitoarea SC SOTI Cable Neptun SRL, desemnând, provizoriu, în calitate de administrator judiciar, pe Artemis Legal Insolvency SPRL.
 
„Deschiderea procedurii ridică debitoarei dreptul de administrare constând în dreptul de a-şi conduce activitatea, de a-şi administra bunurile din avere şi de a dispune de acestea, dacă aceasta nu-şi declară intenţia de reorganizare în termen de zece zile de la deschiderea procedurii. De la data deschiderii procedurii, se suspendă de drept toate acţiunile judiciare, extrajudiciare sau măsurile de executare silită pentru realizarea creanţelor asupra averii debitorului, valorificarea drepturilor urmând a fi realizată doar în cadrul procedurii de insolvenţă. La data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, acţiunea judiciară, acţiunea extrajudiciară şi executările silite suspendate încetează“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă, prin cererea înregistrată pe rolul Tribunalului Constanţa, la data de 28 martie 2016, debitoarea SC Soti Cable Neptun SRL a solicitat deschiderea procedurii insolvenţei în forma generală.
 
„În susţinerea cererii, debitoarea a arătat că societatea înregistrează datorii certe, lichide şi exigibile către furnizori şi bugete de 5.997.371,58 de lei şi litigii pe rolul instanţelor în sumă de 9.590.616,70 de lei, precum şi salarii şi drepturi de autor asimilate salariilor restante pentru luna februarie 2016, în cuantum de 276.300 de lei. Debitoarea şi-a declarat intenţia de reorganizare a activităţii şi a solicitat desemnarea în calitate de administrator judiciar a Artemis Legal Insolvency SPRL“, se mai arată în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.

Citeşte şi: 

Bani nerambursabili de la Primăria Constanţa pentru Orăşelul Copiilor 2010
Promovarea la televiziunea „de casă“, mai scumpă decât spectacolele în sine (documente)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii