Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spanacul, eficient în curele de slăbire şi aliat al sănătăţii

ro

24 Mar, 2014 16:56 1754 Marime text
Pe lângă beneficiile deja bine-cunoscute pentru sănătate ale spanacului, precum reglarea tensiunii arteriale, proprietatea de antiinflamator, păstrarea sănătăţii pielii şi asigurarea funcţionării optime a creierului şi a sistemului nervos, recent s-a dovedit că această plantă este esenţială şi în curele de slăbire. Asta deoarece spanacul este alimentul fără grăsimi, zahăr şi colesterol. Conţine un număr foarte mic de calorii, majoritatea venite din proteine, şi este bogat în vitamine, minerale şi fitonutrienţi. Este, de asemenea, o bună sursă de potasiu, fier, calciu, magneziu, vitamina A şi K.
Iată alte posibile efecte benefice pentru sănătate pe care le poate avea consumul de spanac:
Spanacul este o excelentă sursă de beta-caroten, un puternic antioxidant ce luptă împotriva bolilor de inimă şi a cancerului. De asemenea, are capacitatea de a reduce riscul de apariţie al unor afecţiuni ca astmul sau cataracta.
Datorită conţinutului crescut de potasiu, consumul de spanac este recomandat pentru a combate presiunea crescută a sângelui.
Aportul scăzut de vitamina K a fost asociat cu riscul crescut de fracturi ale oaselor. Astfel, consumul unei cantităţi adecvate de vitamina K ajută la o absorbţie corectă a calciului, îmbunătăţind sănătatea oaselor.
În plus, datorită vitaminei A şi C este indicat consumul de spanac în vederea menţinerii sănătăţii pielii şi a părului. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii