Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:02 27 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

lauraadamache.ro Mancare de spanac cu usturoi, o reteta simpla si rapida de post

ro

05 Apr, 2019 10:31 584 Marime text

Ador spanacul! Imi place in salate, mancaruri, supe, ciorbe, placinte etc. In copilarie nu eram eu prea mare fan spanac, dar totusi il mancam din cand in cand, spre deosebire de urzici pe care nici macar nu suportam sa le vad in farfuria fratelui sau parintilor mei. Cert este ca acum iubesc enorm si spanacul si urzicile, si daca de urzici nu ma pot bucura decat foarte rar, spanacul proaspat se gaseste in toate magazinele in aceasta perioada.
 
De la mami am aceasta reteta de mancare de spanac cu usturoi, este una dintre preferatele mele. O puteti incerca si in post, deoarcere nu contine niciun ingredient de origine animala, este delicioasa si foarte simplu de facut. Mami pune in acest delicios spanac de post si putin suc proaspat de lamaie. Lamaia ii da un gust absolut minunat, neaparat sa incercati si voi. Daca totusi nu va atrage gustul usor acrisor al lamaii, puteti face aceasta mancarica de spanac doar cu usturoi.
Mami toca foarte marunt spanacul, atat de marunt, incat rezultatul final semana cu un piure, asa obisnuiam sa il mancam noi acasa. Insa sotului meu ii place sa simta textura spanacului in mancare, asa ca nu il toc foarte marunt. Eu am mancat minunea asta de spanac cu usturoi si lamaie doar cu 2 feliute prajite de paine cu cereale, pentru Cris am adaugat si un ou ochi. Spanacul este o excelenta garnitura pentru ouale ochi, friptura de porc sau vita la gratar, pulpe de pui prajite sau la cuptor, frigarui si alte preparate delicioase.

Ingrediente – Spanac cu usturoi (reteta de post)

  • 1 kg spanac proaspat
  • 30 g faina
  • 500 -600 ml apa in care am oparit spanacul
  • 3 catei mari de usturoi
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2-3 linguri suc de lamaie proaspat
  • sare
Mod de preparare: lauraadamache,ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii