Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:14 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Dan Motreanu solicită Direcțiilor Agricole Județene să informeze Consiliile Județene care este prețul real al cerealelor pentru o impozitare corectă

ro

27 Aug, 2013 18:30 989 Marime text
Deputatul liberal Dan Motreanu face un apel către toate Direcțiile Agricole să informeze Consiliile Județene care este prețul real al cerealelor. Conform articolului 62 din Codul Fiscal, înainte de începerea unui nou an fiscal, Consiliile Județene hotărăsc, la propunerea direcțiilor teritoriale de specialitate ale Ministerului Agriculturii, prețul mediu la cereale, în baza căruia se calculează impozitul pe veniturile din arendă, exprimate în natură.
”Evaluările făcute la sfârșitul anului trecut în ceea ce privește prețul mediu al cerealelor pentru anul 2013 au fost optimiste. Între timp, s-a constatat că prețul cerealelor a scăzut foarte mult. Solicit tuturor Direcțiilor Agricole Județene să analizeze situația reală a prețurilor cerealelor pe piața internă, mai precis a grâului, și să informeze Consiliile Județene în vederea modificării hotărârii respective.
La nivelul județului Călărași, prețul mediu pentru grâu, stabilit prin Hotărârea Consiliului Județean, a fost de 0,82 lei / kg, în timp ce prețul real este în medie de 0,65 lei / kg. Diferența de preț afectează cetățenii care au pământul arendat și își încasează arenda în natură. Astfel, cetățenii sunt puși în situația de a plăti un impozit mai mare dacă aceste prețuri de referință nu sunt în concordanță cu realitatea” a declarat deputatul liberal.
                
 
  27.08.2013                           Departamentul de Comunicare al PNL Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii