Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:48 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bugetul pe 2014 pune România pe o pantă economică ascendentă

ro

15 Nov, 2013 20:18 893 Marime text
Deputatul Partidului Național Liberal Gheorghe Dragomir apreciază că proiectul de buget pe anul 2014 este dovada clară a seriozității USL în asumarea angajamentelor luate în fața alegătorilor, iar comisiile de buget-finanțe din Parlament ar trebui să susțină propunerile Guvernului.

“Bugetul pe 2014 demonstrează că USL s-a ținut de cuvânt și a luat în serios angajamentele asumate în fața cetățenilor. Comisiile de buget-finanțe din Parlamentul României vor trebui să susțină propunerile Guvernului referitoare la acest buget pentru că pune România pe o pantă economică ascendentă. O dovedesc cifrele și o dovedesc analizele internaționale. Proiectul de buget este doar un început în ceea ce privește respectarea promisiunilor. Suntem conștienți că mai sunt multe de făcut, așteptările oamenilor fiind mari. Important este însă că am reușit să nu facem un buget de recesiune, ci unul care să ofere predictibilitate și stabilitate economică”, a declarat deputatul liberal.

Potrivit acestuia, obiectivele bugetare pe anul 2013 au fost atinse, oferind fundamentul pentru o consolidare a creșterii economice care să se simtă, în anul care vine, și în buzunarele cetățenilor.
În acest context, Gheorghe Dragomir a reiterat decizia Guvernului USL de a crește salariul minim la 900 lei, de a majora salariile profesorilor debutanți și ale medicilor rezidenți și de a indexa pensiile.

“În 2013, inflația a scăzut cu aproximativ trei procente față de anul precedent, deficitul bugetar s-a diminuat, iar cheltuielile au crescut, stimulând astfel economia. Toate acestea ne permit ca anul viitor să avem resursele necesare atât pentru finanțarea suplimentară a unor domenii de importanță strategică, precum educația și sănătatea, cât și pentru majorările salariale și creșterile pensii pe care le-am promis. În plus, unul din marile câștiguri ale bugetului pe 2014 este creșterea sumelor alocate pentru investiții, care vor ajunge la 6% din PIB, în cuantum de 40 miliarde lei. Totodată, mediul de afaceri se va dinamiza și mai mult ca urmare a accelerării absorbției fondurilor europene, menținerii cotei unice și reducerii CAS ”, a afirmat deputatul PNL.
              
  15.11.2013 Departamentul de Comunicare al PNL Constanța                    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii