Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:09 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Educaţie pentru viaţă şi carieră prin programele Junior Achievement România

ro

18 Feb, 2014 19:14 1192 Marime text
Junior Achievement România (JAR) anunţă lansarea înscrierilor pentru anul şcolar 2014 -2015 la programele internaţionale de educaţie pentru viaţă şi carieră, prin Curriculum la Decizia Şcolii, în toate instituţiile de învăţământ preuniversitar, respectiv clasele 0-12.

Sunt disponibile 18 programe internaţionale de tip “learning by doing” pe grupe de vârstă (6-19 ani) şi cinci categorii educaționale dedicate dezvoltării abilităților de viață: educație antreprenorială, educație financiară, educație pentru etică și responsabilitate, educație pentru profesie și carieră, educație pentru sănătate. Programele sunt implementate în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi adaptate contextului economic şi academic din România. Şcolile înscrise în programele JA Romania cu forma de implementare Curriculum la Decizia Şcolii beneficiază, gratuit, ulterior procesului de înscriere, de întregul kit de materiale (ghidul profesorului, manualele elevilor, auxiliare, pre- și post-teste şi instrumente de evaluare) precum şi de training de specialitate și consultanță.
Data până la care şcolile şi cadrele didactice se pot înscrie pe www.jaromania.org pentru implementarea programelor JA România, ca opţional (curriculum la decizia şcolii), pentru anul şcolar 2014-2015, este 1 aprilie.
 
Numărul de înscrieri fiind limitat, locurile se vor ocupa conform principiului “primul venit, primul servit”. JA invită cadrele didactice să analizeze opţiunea şi să se înscrie rapid pentru a putea beneficia de oportunitate. Informaţii detaliate despre programe şi pași sunt disponibile la adresa www.jaromania.org/profesori
 
În anul şcolar 2013-2014 participă în aceste programe JA educaţie formală de tip CDŞ un număr de peste 44.000 de elevi, din 1.334 de şcoli, coordonaţi de peste 1.600 cadre didactice.
 
Junior Achievement România (JAR) desfăşoară programe educaționale în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naționale, conform protocolului nr. 10184/14.05.2003, în peste 1.300 de şcoli publice din întreaga ţară. Prin multiplicarea lor, de la an la an, importanţa şi necesitatea acestor programe au fost validate, atât de elevi şi cadre didactice, cât şi de părinţi.
 
Prin activităţile desfăşurate la clasă şi interacţiunea cu consultanţi voluntari din comunitatea de afaceri, elevii dobândesc cunoştinţe şi competenţe esenţiale pentru parcursul viitor în viaţă, experienţe inedite, oportunitatea de a participa la competiţiile internaţionale din cadrul programelor, apartenenţa la o reţea globală educaţională şi profesională: 37 de țări din Europa și 121 din toată lumea urmează programele Junior Achievement. Junior Achievement Romania oferă anual burse în valoare de 100.000 USD pentru participarea tinerilor la diferite competiţii internaţionale.
 
Despre Junior Achievement Romania
Junior Achievement Romania, organizaţie non-profit a fost fondată în anul 1993 şi este parte a Junior Achievement Worldwide®, USA şi Junior Achievement-Young Enterprise, Europe. JA este cea mai mare şi cea mai dinamică organizaţie internaţională de educaţie economică şi antreprenorială. În România, programele JA de tip "learning by doing" sunt urmate anual de peste 189.000 de elevi din peste 1.300 de instituţii de învăţământ şi se desfăşoară local în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, instituţiile de învăţământ şi comunitatea de afaceri. Pentru detalii, accesaţi www.jaromania.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii