Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MCSI - laureat al Computerworld Honors Program 2011 prin Proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere"

ro

06 May, 2011 17:19 2407 Marime text

Bucureşti, 5 Mai, 2011. Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) este nominalizat printre laureaţii Computerworld Honors Program 2011 pentru proiectul "Economia bazată pe cunoaştere" (EBC) . Distincţiile conferite anual recompensează aplicaţiile vizionare din domeniul tehnologiei informaţiei, care promovează schimbări sociale, economice şi educaţionale pozitive.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA. The Computerworld Honors Program a fost fondat în 1988 de către International Data Group (IDG) şi este organizat sub egida organizaţiei non-profit Computerworld Information Technology Awards Foundation din Massachusetts.

Proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere" a fost înscris în luna februarie 2011, alături de alte peste 1000 de proiecte din întreaga lume, demonstrând contribuţiaIT&C la binele public social, economic şi educaţional printr-o practică de 3 ani.

Cele patru premii acordate proiectului sunt:

  • Proiectul cu cel mai bun continut informaţional, obţinut în cadrul Premiilor IT&C 2006, organizate sub egida Parlamentului României şi a Camerei de Comerţ şi Industrie a României;
  • Medalie la secţiunea Incluziune geografică a concursului e-Inclusionorganizat în 2008de Comisia Europeană;
  • Finalist la categoria Project Excellence in Medium-Sized Projects, pentru cele mai bune realizări în domeniul managementului de proiect, la competiţia International Project Excellence Award, organizată de Asociaţia Internaţională de Project Management (IPMA) - 2010;
  • Locul I pentru cele mai bune practici în administraţia publică, încadrul competiţiei organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) - 2010.

Conform unui studiu de piaţă realizat cu privire la impactul proiectului „Economia bazată pe Cunoaştere" de către Institutul Român de Sondare a Opiniei Publice (IRSOP), numărul de utilizatori ai proiectului EBC s-a triplat în mai puţin de doi ani.

În 2010, proiectul "Economia bazată pe Cunoaştere", prezent în 255 de oraşe şi comune a fost accesat de 55% din populaţia acestor localităţi, faţă de 19% în 2008. O creştere atât de spectaculoasă dovedeşte interesul publicului faţă de societatea informaţională şi oportunităţile de dezvoltare pe care le oferă accesul la cunoaştere.

Punctele de Acces Public la Informaţie (PAPI), înfiinţate în cadrul proiectului EBC au contribuit semnificativ la creşterea competenţei populaţiei în folosirea calculatorului şi internetului. Peste 5000 de persoane au fost specializate în utilizarea TIC iar 30 de PAPI au fost certificate CNFPA drept centre de instruire în competenţe digitale.

Punctele de Acces Public la Informaţie sunt adevărate resurse de dezvoltare comunitară, recunoscute ca atare de peste 64% dintre locuitorii comunitatilor beneficiare EBC. Aceştia au regăsit aici nu doar energii creatoare şi disponibilitate pentru învăţare şi perfecţionare, ci şi servicii utile, cu valoare adăugată, cum ar fi: posibilitatea de a efectua plăţi online sau e-banking, servicii tip APIA pentru fermieri, consiliere pentru accesarea de finanţări, informare şi consultanţă pentru turism sau în alte domenii de interes comunitar, instruiri în diferite domenii de interes organizate în cadrul unor colaborări cu furnizori acreditaţi, servicii de tip Job Club, promovare pentru întreprinzători, servicii de mentenanţă reţea, informare şi promovare turistică, servicii de tip webdesign şi administrare site-uri, servicii de e-guvernare.

Cei interesaţi pot găsi informatii despre proiectul "Economia bazată pe Cunoaştere" pe portalul http://www.ecomunitate.ro . Portalul include atât informaţii punctuale, cât şi poveşti de succes care promovează bune practici despre dezvoltarea locală. Peste 1100 de poveşti de succes şi sute de postări în blogurile portalului au animat discuţiile online şi au constituit exemple pentru utilizatori.

De asemenea, proiectul a câştigat patru premii prestigioase şi a candidat în 2010 la competiţia „European Social Innovation", organizată de Euclid Network, reţeaua profesioniştilor europeni din sectorul public.

Computerworld este lider de piață la nivel mondial în domeniul știrilor și informațiilor tehnologice, influențând stilul de conducere și performanțele de afaceri din domeniul IT&C. Prin intermediul site-ului http://www.computerworld.com , a publicațiilor săptămânale și a conferințelor cu tematici bine definite și având peste 3,5 milioane de vizitatori unici lunari în mediul virtual, Computerworld a obținut peste 100 de premii, printre care se numără distincția de Revista a Anului 2010, conferită de către Societatea Americană pentru Editorii Publicațiilor de Afaceri și Cel mai bun blog al anului 2009, decernat în cadrul Premiilor Neal.

Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) este instituția care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicațiilor electronice și audiovizuale, serviciilor poștale, tehnologiei informației și în domeniul serviciilor societății informaționale și ale societății bazate pe cunoaștere din România. Pentru mai multe detalii despre activitatea MCSI vizitați www.mcsi.ro

Andreea Stoleru

Purtător de Cuvânt

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii