Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:01 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a ambasadorului agreat al Republicii Italiene, Marco Giungi

ro

05 May, 2017 13:33 1649 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit vineri, 5 mai 2017, pe ambasadorul agreat al Republicii Italiene în România, Marco Giungi, pentru a-și prezenta copiile scrisorilor de acreditare.
 
Șeful diplomației române i-a urat succes ambasadorului italian pe perioada mandatului său în România și l-a asigurat de cooperarea și sprijinul depline ale Ministerului Afacerilor Externe în acest sens.
 
Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii privind stadiul și perspectivele relațiilor româno-italiene, atât în cadrul bilateral cât și multilateral, precum și o trecere în revistă a calendarului contactelor bilaterale din perioada următoare. Ministrul Meleșcanu și ambasadorul Giungi au discutat și despre cooperarea economică româno-italiană, cu accent pe dinamica prezenței semnificative în România a companiilor italiene.
 
O atenție deosebită a fost acordată rolului special, în cadrul relației bilaterale, al comunității românești din Italia – cea mai mare comunitate românească din străinătate și cea mai mare comunitate străină din Italia, respectiv al comunității italiene din România. Cele două părți au subliniat necesitatea aprofundării dialogului și cooperării în materie, inclusiv în vederea soluționării problemelor cu care se confruntă comunitatea românească în Italia.
 
În baza atașamentului pro-european al celor două țări, a fost subliniată necesitatea unei cooperări bilaterale aprofundate în cadrul UE, care să contribuie la consolidarea în continuare a proiectului european, cu accent pe unitate și coeziune.
Marco Giungi este diplomat de carieră și îi urmează în funcția de ambasador al Republicii Italiene la București lui Diego Brasioli (ambasador în perioada 2013-2017).
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii