Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele Senatului, față în față cu ambasadorul Republicii Croația în România. Ce subiecte au fost dezbătute

ro

15 Jan, 2020 14:18 1586 Marime text
Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, a primit-o miercuri, 15 ianuarie a.c., pe E.S. Marija Kapitanović, ambasadorul Republicii Croația în România, în vizită de prezentare.

Înaltul demnitar român i-a urat noului ambasador croat felicitări și i-a transmis asigurări cu privire la întregul sprijin din partea autorităților române în îndeplinirea cu succes a misiunii sale de dezvoltare a relațiilor bilaterale.

 Teodor Meleșcanu a evocat rolul deosebit pe care minoritatea croată din România și comunitățile românofone din Croația îl au în consolidarea legăturilor și a relațiilor de prietenie, precum și avantajele comune care derivă din păstrarea și cultivarea identității culturale și lingvistice a persoanelor aparținând acestor minorități naționale și grupuri etno-lingvistice.

Președintele Senatului a transmis deplina susținere din partea Senatului României pentru consolidarea dialogului politico-diplomatic româno-croat, inclusiv prin intensificarea contactelor de diplomație parlamentară. Totodată, a accentuat importanța dinamizării interacțiunii în plan economic și sectorial pentru valorificarea potențialului de care dispun economiile celor două state.

Totodată, președintele Senatului a reconfirmat întreaga disponibilitate a României de colabora îndeaproape cu Republica Croația pe perioada exercitării de către această țară a Președinției Consiliul UE, în primul semestru al anului 2020, în dezbaterile în curs la nivel european prin avansarea agendei comune de priorități stabilite în Programul Trio-ului de Președinții România-Finlanda-Croația.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii