Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:09 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2 Teodor Meleșcanu, la șefia Senatului, în urma alegerilor din turul II. Declarații

ro

10 Sep, 2019 17:40 2131 Marime text
S-a terminat ședinţa din plen în care trebuia să fie ales preşedintele Senatului.

Cei trei candidați propuși sunt: Teodor Meleșcanu, din partea PSD, Alina Gorghiu, propusă de PNL și Ion Popa, candidatul ALDE.
 
În urma alegerilor, Teodor Meleșcanu a obținut 67 voturi, iar Alina Gorghiu, 49 de voturi, aceștia fiind primii clasați pentru șefia Senatului.
Pentru că Meleșcanu nu a primit majoritatea de 67+1, va exista un al doilea tur pentru scrutin, dar doar pentru cei doi clasați.
 
Au fost și cinci voturi nule, ceea ce înseamnă că senatorii nu au vrut să-și asume niciun vot pentru unul dintre cei trei candidați propuși pentru șefia Senatului.

Candidatul propus de ALDE, Ion Popa, a primit 13 voturi. După ce a fost eliminat  din tur, clasându-se pe locul al III-lea, în presa centrală s-a declarat că voturile vor pleca în turul II spre Alina Gorghiu, ceea ce ar însemna un vot de egalitate pentru Meleșcanu și Gorghiu. 

UPDATE 1: După alegerile din turul II, Teodor Meleșcanu, din partea PSD, este noul președinte al Senatului, obținând 73 de voturi. Alina Gorghiu a obținut în cel de-al doilea tur, doar 59 de voturi.

După ce ALDE a declarat în presă că vor vota cu Gorghiu, aceasta nu a obținut toate voturile promise.

Alina Gorghiu a mulțumit partidului ALDE pentru voturile din turul II, spunând că finalul nu este scris astăzi.
Aceasta a mai declarat și că marele perdant al acestui vot este PSD.

UPDATE 2: „În diferitele funcții pe care le-am avut în decursul timpului, și care nu au fost puține, am avut privilegiul să lucrez cu tot spectrul politic românesc în ultimii 30 de ani. Este o experiență pe care o pun, necondiționat, la dispoziția poporului român. De altfel, în toată activitatea mea politică, am servit țara mea, poporul meu și niciodată interesele politicienilor momentului. Înainte de a fi membru de partid, sunt român. Sunt membru al grupului ALDE și voi depune toate eforturile pentru a asigura continuitatea eficientă a actului de guvernare conform mandatului dat de alegători în programul PSD-ALDE din 2016. Este de datoria noastră să asigurăm cadrul legislativ necesar continuării guvernării de o manieră constituțională legală și eficientă în interesul cetățeanului. Am ferma convingere că în politică votul cetățeanului trebuie să fie determinant și nu jocurile de culise în interesele câtorva. Dragi colegi, v-am mai spus-o și o repet, că orice politician responsabil trebuie să aibă deviza „să facem cât mai mult, câtor mai mulți”. La începutul discursului v-am promis echilibrul meu, iar acum, în încheiere, vă cer tot sprijinul pentru a face din Parlamentul României, o instituție de elită în sistemul democratic românesc. Vă mulțumesc!”, a declarat Meleșcanu după succesul din turul II.

Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii