Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, cu ambasadorul agreat al Republicii Serbia, Branko Branković

ro

27 Aug, 2013 18:40 570 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, l-a primit astăzi, 27 august 2013, pe E. S. Branko Branković, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar agreat al Republicii Serbia în România, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Demnitarul român l-a felicitat şi i-a urat succes în îndeplinirea mandatului, asigurându-l de întregul sprijin al Ministerului Afacerilor Externe în desfăşurarea activităţii sale în România.
Discuţiile s-au concentrat asupra temelor de actualitate ale agendei bilaterale, cu accent asupra modernizării cadrului de dialog bilateral în vederea adaptării la noul statut de candidat al Serbiei la UE, cooperarea sectorială şi implementarea angajamentelor părţii sârbe privind asigurarea drepturilor fundamentale ale etnicilor români din Serbia.

Secretarul de stat George Ciamba a reafirmat sprijinul constant al României pentru Serbia pentru avansarea Belgradului spre obiectivul său european şi a evidenţiat rolul cooperării transfrontaliere, inclusiv ca element facilitator al apropierii celor două societăţi şi a contactelor interumane. În context au fost menţionate oportunităţile oferite de colaborarea în cadrul Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), al cărui mandat de Preşedinţie-în-Exerciţiu este exercitat de ţara noastră.
Ambasadorul Republicii Serbia a mulţumit pentru primire şi a subliniat interesul autorităţilor R. Serbia pentru amplificarea şi aprofundarea relaţiei bilaterale în toate domeniile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii