Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:16 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului Titus Corlăţean cu Peter Wittmann, deputat şi preşedintele Grupului parlamentar de prietenie Austria - România

ro

23 Oct, 2012 00:22 833 Marime text

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut astăzi, 22 octombrie 2012, cu ocazia participării la Reuniunea informală a miniştrilor afacerilor externe din statele riverane Dunării (Austria) o întâlnire cu Peter Wittmann, deputat, preşedintele Grupului parlamentar de prietenie Austria - România şi preşedintele Comisiei de reformă a Constituţiei Federale. Discuţiile avute au evidenţiat o largă convergenţă privind abordarea temelor atât de interes bilateral româno-austriece, cât şi în context european. Au fost abordate aspecte legate de procesul de pregătire a alegerilor parlamentare din România, dar şi din Austria (semestrul II 2013).

Cei doi oficiali au exprimat interesul deosebit al ambelor părţi pentru consolidarea relaţiilor dintre cele două parlamente, cu accent pe cooperarea între grupurile parlamentare de prietenie dintre cele două state. A fost convenit, de principiu, proiectul unei vizite în România a Grupului parlamentar de prietenie Austria - România din Parlamentul austriac în primul semestru al anului 2013.

De asemenea, în cadrul întrevederii, a fost abordat stadiul relaţiilor româno - austriece, cu evidenţierea relaţiilor economice, care au cunoscut în ultimii ani o dezvoltare susţinută, Austria fiind unul dintre principalii parteneri comerciali ai României şi unul dintre cei mai importanţi investitori străini.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii