Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră pentru sistemul medical din România Vacusport - tubul cu vacuum care accelerează regenerarea

ro

06 May, 2016 00:00 7712 Marime text


Un sistem performant de recuperare medicală prin accelerarea regenerării ţesuturilor este acum disponibil în cadrul Ovidius Clinical Hospital, în premieră pentru România. Denumit Vacusport, acest sistem are la bază medicina aerospaţială şi tehnologia revoluţionară a vacuumului intermitent, care stimulează sinteza colagenului şi fermitatea ţesuturilor.
 
Tubul cu vacuum funcţionează pe principiul invers al camerei hiperbare în ceea ce priveşte presiunea exercitată, alternând cicluri cu presiune negativă şi pozitivă. Presiunea negativă aduce o cantitate crescută de oxigen în sânge şi în ţesuturi, iar presiunea pozitivă are rolul de a elimina din sânge substanţele reziduale produse de metabolism. Principiul de funcţionare este simplu: sângele din zona cu o presiune crescută (regiunea superioară a corpului, care este situată în afara camerei cu vacuum) este pompat în zona cu presiune scăzută (regiunea inferioară a corpului, din interiorul tubului), îmbunătăţind astfel circulaţia sanguină la nivelul membrelor inferioare.

Beneficiile sistemului de recuperare medicală Vacusport

„Indicaţiile de tratament sunt multiple: pacienţi în status post-operator sau post-traumatic, edeme post-operatorii, tulburări ale sistemului limfatic, afecţiuni articulare, ligamentare sau musculare la nivelul membrelor inferioare, reabilitare postprotezare membru inferior, refacere post-efort şi prevenirea accidentărilor în cazul sportivilor de performanţă care sunt mai predispuşi la afecţiuni ale aparatului locomotor din cauza suprasolicitării fizice, insuficienţa venoasă, ulceraţii venoase cronice, celulită.
 
Terapia cu vacuum intermitent are următoarele contraindicaţii majore: sarcină, tromboflebită, insuficienţă renală şi post-dializă, tromboză/risc de tromboză sau embolie, hipertensiune arterială severă, intervenţii chirurgicale abdominale sau pelviene recente, hernie inghinală sau neoplasme. Din acest motiv, examenul clinic efectuat înaintea începerii tratamentului cu Vacusport este foarte important”, declară dr. Tatiana Tulea, medic specialist recuperare şi reabilitare medicală în cadrul bazei de tratament şi recuperare Ovidius Clinical Hospital.
 

 
Ovidius Clinical Hospital este un spital multidisciplinar conceput să ofere îngrijire de specialitate pacienţilor cu afecţiuni chirurgicale şi medicale multiple. În cadrul bazei ultramoderne de recuperare medicală, fiecare pacient beneficiază de tratament personalizat în funcţie de afecţiune şi vârstă din partea unui personal dedicat siguranţei medicale.
 
Ovidius Clinical Hospital - cel mai mare şi mai modern spital privat din regiune
Adresă: DN2A, KM 202, Ovidiu, Constanţa
Telefon: 0241 480400
Pentru mai multe detalii, vizitaţi: www.Ovidius-CH.ro
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii