Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius - Luni, 14 Martie 2011

ro

14 Mar, 2011 16:29 836 Marime text

Manifestările dedicate jubileului de 50 de ani de existenţă ai Universităţii Ovidius din Constanţa continuă. Ziua de marţi, 15 martie 2011, are o agendă foarte bogată şi se derulează începând cu ora 9.00, în Campus 2 (Facultatea de Medicină), când va fi lansată Monografia Universităţii Ovidius, ediţie jubiliară, autori Constanţa Călinescu şi Ioan Popişteanu. O lucrare amplă care prezintă radiografia la zi a instituţiei. Cu acelaşi prilej va fi vernisată expoziţia de carte cu lucrări ale cadrelor didactice din universitate.

Pentru iubitorii de carte rară se va deschide, în holul Bibliotecii Universităţii (sediul din Bdul Mamaia 124) o expoziţie cu cele mai valoroase exemplare de cărţi din patrimoniul universităţii.

În Campus 1(Facultatea de Litere), la ora 10.00, va fi vernisată expoziţia studenţilor şi profesorilor de la Facultatea de Arte. Tot studenţii de la Facultatea de Arte vor realiza pe zidul de incintă de la sediul universităţii din Bdul Mamaia, începând cu ora 12.00, un grafitti intitulat Activităţi studenţeşti. Cu acelaşi prilej va fi dezvelit grupul statuar Studenta cu cărţile, realizat, de asemenea, de studenţii de la Arte plastice.

O interesantă întâlnire cu publicistul Grigore Cartianu, redactor şef, Trustul de presă Adevărul, este programată la ora 11.00, în Aula Magna, sediul din Bdul Mamaia 124.

Alte evenimente editoriale sunt programate de la ora 15.00, în holul de la Rectorat, sediul din Bdul Mamaia:

 Lansarea ediţiei anastatice a monografiei „Marea Neagră" (1941) de Grigore Antipa, Editura TipoMoldova din Iaşi, colecţia Opera Omnia, prezintă prof. dr. m.c. al Academiei Române Marian-Traian Gomoiu, GeoEcoMar Bucureşti-Constanţa, dr. Alexandru S. Bologa, director ştiinţific INCDM „Grigore Antipa" Constanţa, scriitor Aurel Stefanachi, director Editura TipoMoldova Iaşi.

 Lansarea cărţii semnate de Eduard Vlad, „Perspective critice asupra globalizării culturale" ,OUP, 2010, prezintă prof.dr. Adina Ciugureanu, decanul Facultăţii de Litere.

 Lansarea lucrărilor conf.univ.dr. Ana Maria Munteanu, Armonia etnică în regiunea de sud-est a României. Balanţă interculturală coabitare şi climat, Editura ExPonto 2010 şi „Muzica la radio Rolul Playlist managerului în contextul trecerii de la radioul clasic la cel digital", Editura Universitară Bucureşti, 2010. Prezintă prof.dr. Adina Ciugureanu, decanul Facultăţii de Litere.

Seara de 15 martie va aduna în Aula Magna (Bdul Mamaia 124) pe compozitorul Dumitru Lupu şi invitaţii săi...un program de divertisment, completat cu filmul „Dramaticus", scenariul şi muzica Dumitru Lupu, regia Dumitru Cucu, producţie ROLFILM, în parteneriat cu Universitatea „Ovidius" Constanţa.

Biroul de presă al Universităţii Ovidius

14 martie 2011

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii