Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:43 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La CERONAV școala este altfel

ro

08 Mar, 2023 11:08 688 Marime text
 
LA CERONAV, ŞCOALA ESTE ALTFEL
 
 
            Educaţia şi instruirea noilor generaţii reprezintă o componentă importantă pentru societate. Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV  întâmpină programul „Şcoala altfel: să ştii mai multe, să fii mai bun!”, deschizând porţile pentru elevi de toate vârstele.
 
            Elevii clasei a 5-a ai Școlii 12 BP Hașdeu Constanța, alături de cadrele didactice însoțitoare, și-au exprimat dorința de a face cunoștință cu echipa de voluntari CERONAV, care s-a alăturat misiunii de sprijin, în contextul tragediei umanitare generate de cutremurele din Turcia.
 
            „CERONAV s-a alăturat în fiecare an programului “Şcoala altfel”, al cărui scop îl susţinem. Turul de vizitare a facilităţilor centrului nostru reprezintă o experienţă deosebită pentru copii. Prin participarea la astfel de acţiuni, punem în valoare talentele şi aptitudinile elevilor şi deschidem orizonturi către profesii maritime pentru tânăra generaţie” a afirmat Ovidiu Cupşa, Directorul General CERONAV, Ambasador Maritim IMO.
 
            Pe parcursul discuțiilor, acesta le-a prezentat elevilor istoricul, dar și evoluția accelerată a CERONAV după intrarea României pe lista albă a Organizației Maritime Internaționale, ca urmare a ratificării Convenției STCW din 1978. De asemenea, Directorul General CERONAV le-a vorbit despre dificila acțiune pe care au avut-o în Turcia și importanța solidarității între popoare în astfel de momente tragice. Elevii au asistat la diverse aplicații practice pe simulator, la exerciții de antrenament și demonstrații de salvare și acordare a primului ajutor.
            Peste 200 de elevi de la mai multe unități de învățământ din judetele Constanța, dar și București, vor participa la vizitele din cadrul programului „Şcoala altfel: să ştii mai multe, să fii mai bun!” la centrul de simulare al CERONAV și baza de instruire si antrenament.
Serviciu Marketing
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii