Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:14 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Unirea Principatelor" sărbătorită la Liceul Teoretic "Ovidius" Constanţa

ro

24 Jan, 2011 23:32 1192 Marime text
Astăzi, 24 ianuarie 2011 , a avut loc la Liceul Teoretic, "Ovidius", Constanţa evenimentul cu tema "Unirea Principatelor Române" unde au conferenţiat prof. Ion Moiceanu şi prof. Camelia Roman şi au fost prezenţi elevii claselor a XI-a şi a XII-a precum şi cadre didactice interesate de aceasta tema.

Discursul domnului profesor Ion Moiceanu cu titlul "Unirea - Naţiunea a făcut-o!" a reliefat modul în care s-a realizat unirea făcând o trecere în revistă a etapelor istorice parcurse de poporul român şi care au dus la realizarea acesteia. De asemenea prelegerea a urmărit reflectarea personalităţii domnitorului Alexandru Ioan Cuza, cel care a făcut posibilă înfăptuirea unirii de la 1859.

Expunerea doamnei profesor Camelia Roman cu titlul "Impactul Unirii de la 24 ianuarie 1859 în Cultura şi Literatura Româna" a avut în vedere evidenţierea importanţei momentului istoric în evoluţia culturală românească. Au fost prezentate instituţiile culturale care au luat naştere în urma unirii precum şi principalele opere care au dezvoltat tema unirii.

Prof. Anca Sima

Consilier de imagine

Liceul Teoretic „Ovidius" Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii