Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:27 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultimele zile de înscrieri la Concursul Național Științific ”Nicolaus Copernic”

ro

30 Mar, 2015 13:13 502 Marime text
Școlile și liceele din întreaga țară mai au la dispoziție doar două zile pentru a se înscrie la concursul naţional "Nicolaus Copernic". Echipele participante la concurs au ocazia de a câștiga unul dintre cele cinci laboratoare de informatică oferite de sponsorul  competiției, iar profesorii coordonatori ai echipelor câștigătoare pot câștiga la rândul lor câte un laptop. Concursul urmăreşte să încurajeze interesul pentru astronomie și pentru știință, tema fiind ”Cum a apărut și cum evoluează Universul?”
Peste 100 de instituții de învățământ din 31 de județe s-au înscris în competiție, iar perioada de înscriere continuă până pe 31 martie inclusiv. Pentru înscrierea la concurs, accesați http://goo.gl/forms/PlIaBlmf5Q. Pentru a citi regulamentul complet al concursului, click aici <http://www.asur.ro/wp-content/uploads/2015/02/Regulament-concurs-Nicolaus-Copernic.pdf>

Echipele participante vor trebui să realizeze o mini-expoziție pe teme de astronomie și cosmologie, să organizeze seminarii și dezbateri și să promoveze expoziția și evenimentele aferente în școală și în comunitate.

Startul concursului a fost dat joi, 19 februarie, în ziua aniversării nașterii lui Copernic, prin intermediul unei conferinţe organizate în
cadrul Institutului Polonez din Bucureşti. Concursul se va derula în perioada 19 februarie – 24 septembrie 2015.

Concursul ”Nicolaus Copernic” este organizat de Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) și sponsorizat de System Plus, partener HP si Dell în România.

Parteneri: Institutul Polonez din București, Institutul Astronomic al Academiei Române, Agentia Spațială Română (RoSA), ESERO România și Agentia Spatiala Europeana (ESA).

Parteneri media: Hotnews, Știință și Tehnică, Radio România Cultural.

Ti-a placut articolul?

Comentarii