Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cursuri gratuite de limba romana pentru migranti

ro

13 Feb, 2011 21:59 931 Marime text
Institutul Intercultural Timişoara, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, organizează în perioada februarie - mai 2011

cea de-a doua serie de cursuri de limba română şi de orientare culturală. Cursurile vor avea loc în următoarele oraşe: Bacău, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Oradea, Suceava şi Timişoara.

Cursurile de limba română au o durată de 140 de ore, iar cele de orientare culturală de 8 ore. Ele se adresează cetăţenilor din state ne-membre ale Uniunii Europene rezidenţi în România. Participarea la cursuri este gratuită. Cursurile de limba română se finalizează cu obţinerea unui certificat emis de Ministerul Educaţiei. Cursurile conţin şi elemente de orientare culturală utile pentru testarea în vederea obţinerii cetăţeniei române.

Pot beneficia de aceste cursuri persoane adulte care întrunesc toate caracteristicile de mai jos:

- nu au cetățenie română,

- au drept de ședere în România,

- provin din state non-membre ale UE,

- nu au mai beneficiat de un curs gratuit de limba română,

-nu au limba română ca limbă maternă și

- nu sunt studenți, refugiați sau solicitanți de azil.

Deoarece numărul de locuri este limitat, admiterea la curs se realizează în ordinea înscrierilor: Formularul de înscriere se află pe www.migrant.ro, meniul Cursuri de limba română.

Aceste cursuri se organizează în cadrul proiectului Cursuri de limba română şi orientare socio-culturală pentru RTT, derulat de Institutul Intercultural Timişoara în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, cu sprijinul Oficiului Român pentru Imigrări care asigură finanţarea prin Programul general „Solidaritatea şi gestionarea fluxurilor migratorii", Fondul european de integrare a resortisanţilor ţărilor terţe, Programul anual 2009. Pentru județul Constanța, suportul este asigurat de către Centrul pentru Resurse Civice și Asociația Pro Democrația - Club Constanța.

La Constanța își vor începe cursurile primele 2 grupe de cetățeni străini. Cursurile se țin la Liceul Mihai Eminescu, iar prima sesiune de lucru are loc miercuri, 16 februarie 2011.

Pentru detalii ne puteţi contacta la numărul de telefon 0256498457 sau pe adresa oana.bajka@intercultural.ro, persoană de contact Oana Bajka.

Pentru detalii referitoare la cursurile din județul Constanța, puteți contacta Centrul de Informare pentru Migranți Constanța, tel. 0746-520815, e-mail cis.constanta@iom.int, persoană de contact Cosmin Bârzan.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii