Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:44 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iubești mediul? Reciclează! 7,5 milioane de recipienți PET și 750 de tone de deșeuri eletronice și electrocasnice reciclate la cora Verde într-un an

ro

07 Apr, 2014 15:23 1626 Marime text
Aparatele inteligente puse la dispoziția magazinelor cora din toată țara de către Green Group, au reciclat în primul an de la instalare, 7,5 milioane recipienți PET și 750 de tone de deșeuri eletronice și electrocasnice (DEEE), în valoare de peste 30.000 de euro.
Aparatele oferă în medie 1,17 RON/kilogram pentru un echipament electronic vechi şi 0,05 RON pentru fiecare PET colectat, prin tichete de cumpărături la cora.
Pentru a susține reciclarea și protejarea mediului, magazinele cora din toată țara găzduiesc în perioada aprilie-iunie 2014, evenimentele Iubești mediul? Reciclează! organizate de Corint Educațional, Asociația Corint Pro Lectura și Fundația Lumea cora, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, ca parte a programului Paşaport pentru cultură.

Evenimentele au drept scop popularizarea metodelor de reciclare inteligente în rândul elevilor. Primele două evenimente au avut loc pe 5 și 6 aprilie la cora Brătianu și, respectiv, cora City Park din Constanța. Copiii de la școlile din oraș au participat la concursuri cu întrebări despre natură și despre reciclare și, drept mulțumire, au oferit publicului minunate momente artistice.
“Suntem foarte fericiți să vedem interesul copiilor față de protejarea mediului. Imediat ce au aflat de evenimente, școli din toate județele unde avem magazine și-au anunțat participarea. Copiii sunt fascinați de aparatele din zonele coraVerde care înghit PET-uri și reciclează DEEE-uri și acest lucru nu poate decât să ne bucure pentru că ajutăm și noi ca generațiile viitoare de adulți să fie mult mai responsabile cu mediul înconjurător”, a declarat Ana Maria Florea-Harrison, Responsabil PR cora Romania.          
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii