Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:03 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral va participa la Forumul Dunării

ro

25 Oct, 2013 18:54 2274 Marime text
Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral va participa în perioada 28-29 octombrie la Forumul Dunării care va avea loc la Palatul Parlamentului din Bucureşti. În cadrul evenimentului, ABADL va prezenta proiectul Improvement of the Integrated Coastal Zone Management in the Black Sea Region, ICZM (Imbunatatirea Managementului Integrat al Zonei Costiere in Regiunea Marii Negre, ICZM), proiect finanţat prin Programul Operaţional Comun Marea Neagră 2007-2013.
Scopul proiectului este acela de a imbunatati calitatea mediului marin utilizand metodologii inovative comune pentru planurile de management integrat al zonei costiere, pentru a asigura folosirea economica a resurselor naturale comune intr-o maniera durabila. Parteneri în cadrul acestui proiectului ICZM sunt: Asociatia Autoritatilor Locale din Zona Marii Negre (Bulgaria), Administraţia Provincială Specială Sinop (Turcia), Turkish Marine Research Foundation (TUDAV Turcia), DAYKO Foundation for the Protection of Natural Life (Turcia), Centrul pentru Studii Regionale Odesa (Ucraina), Centrul pentru Consultanţa Ecologică Cahul (Republica Moldova) iar liderul de proiect este ABADL (România). Totodata, în proiect au fost cooptaţi parteneri asociaţi: Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice (România), Municipalitatea Zandvoort (Olanda), Rijnland Waterboord (Olanda), EUCC (Olanda), RIZE-State University (Turcia), KASTAMONU-Local Government (Turcia). Proiectul a demarat la începutul acestui an şi va fi finalizat la sfârşitul anului 2014.

“Este un proiect ambiţios pe care Administraţia Bazinală de Apăa Dobrogea Litoral îl coordonează la nivel regional. Proiectul îşi propune armonizarea politicilor regionale în Marea Neagră în ceea ce priveşte managementul integrat al zonei costiere (ICZM). Este un proiect foarte important pentru România, fiind unul din primele proiecte derulate pe noua Strategie privind Fluviul Dunarea” a precizat directorul ABADL, George Papari.
 
“Invitaţia pe care am primit-o de a participa la Forumul Dunării ne onoreaza şi este un semn al recunoaşterii pe care o are proiectul ICZM la nivel regional si la nivelul Uniunii Europene. Vom fi prezenţi la Bucureşti cu un stand în care vom prezenta proiectul nostru dar şi importanţa pe care o are ABADL în domeniul managementului integrat al zonei costiere. Prin acest proiect noi ne propunem dezvoltarea unei abordari comune si coerente a ICZM, cresterea nivelului de participare publica in procesul de luare a deciziilor si oferirea unui suport de specialitate factorilor interesati (autoritati locale si regionale, agenti economici, ONG-uri)” a precizat managerul de proiect, Catalin Anton.
Informatii suplimentare:
Forumul Anual al Dunării este principala reuniune a Strategiei UE pentru regiunea Dunării şi reuneşte reprezentanţi guvernamentali din cele 14 state dunărene, alături de oficiali europeni (Comisie, PE, Comitetul regiunilor), reprezentanţi ai regiunilor şi oraşelor dunărene, mediului academic şi de afaceri, ai societăţii civile precum şi alţi promotori de proiecte. Prima ediţie a Forumului Anual a avut loc la Regensburg, Germania, în perioada 27-28 noiembrie 2012, reunind peste 600 de participanţi.

Strategia Dunării este proiectul politic european de amploare şi vizibilitate lansat de România împreună cu Austria. Este o importantă iniţiativă a ţării noastre după aderarea la UE şi a fost adoptată de Consiliul European în 24 iunie 2011, ca strategie macro-regională a Uniunii Europene.
Anul acesta, Forumul Anual SUERD are loc la Bucureşti, la Palatul Parlamentului, în perioada 28-29 octombrie 2013 şi este organizat de Guvernul României împreună cu Comisia Europeană. Titlul Forumului este Danube Region – stronger together, stronger in the world şi urmăreşte abordarea modului în care strategia ajută statele riverane să facă faţă provocărilor actuale comune (mai puternici împreună), dar şi să influenţeze revitalizarea economiei (mai puternici în lume).
Temele de discuţie vor aborda rolul Strategiei Dunării pentru creşterea economică şi crearea de locuri de muncă, echilibrarea dezvoltării economice cu ecologia şi gestionarea riscurilor de mediu, finanţarea proiectelor pentru Strategia Dunării în viitorul cadru de finanţare europeană 2014-2020.
 
Birou presa ABADL
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii