Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaraţii de avere Averea şi interesele consilierului judeţean PNL Marius Enescu la doi ani de mandat! (documente)

ro

23 Jul, 2018 00:00 6077 Marime text
Printre noile apariţii în Consiliul Judeţean Constanţa, după alegerile din 2016, se numără şi consilierul judeţean PNL Marius Dumitru Enescu.
 
Angajat al Spitalului Clinic CF, medicul Marius Dumitru Enescu nu este o figură necunoscută constănţenilor. Acesta a fost şef al Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa în perioada august 2005 - februarie 2009. În paralel, acesta a candidat pentru un mandat de europarlamentar din partea PNL în anul 2007 şi a încercat să obţină un mandat de senator în Colegiul uninominal nr. 3 în anul 2008. Vara anului 2016 i-a adus acestuia un mandat de consilier judeţean din partea PNL.

Conform declaraţiei de avere postate pe site-ul CJC la preluarea mandatului, Marius Dumitru Enescu deţinea două terenuri intravilane - unul în comuna Agigea, altul într-o localitate nemenţionată şi un teren extravilan aflat în circuitul civil, în localitatea Ghindăreşti. De asemenea, deţinea o casă, nu se ştie în ce localitate, dar şi un „parc auto“ care include un autoturism Hyundai Santa Fe (fabricat în anul 2008, cumpărat în leasing în 2009), un Mercedes B classe 1,8 (fabricat în anul 2005 şi achiziţionat de ocazie în anul 2012) şi un Audi A4 (fabricat în anul 2003 şi achiziţionat de ocazie în anul 2014).
 
Anul 2020 va fi dificil din punct de vedere financiar deoarece atunci are termen scadent pentru două credite bancare. Primul, în valoare de 34.000 (n.r. nu este specificată moneda), iar celălalt, de 90.000 de lei. Un an mai târziu, Marius Dumitru Enescu va trebui să lichideze un alt credit bancar, în valoare de 79.913 lei.

În ceea ce priveşte veniturile realizate de familia Enescu în anul fiscal 2015, acestea s-au ridicat la 152.258 de lei, cea mai mare sumă provenind de la un spital privat în cadrul căruia consilierul judeţean PNL oferă servicii medicale în specialitatea ortopedie-traumatologie. 
 

Asociat în mai multe firme 

 
Din declaraţia de interese a consilierului PNL Marius Dumitru Enescu, depusă tot la începutul mandatului, aflam că acesta era asociat unic în SC Diago Medical SRL şi asociat în alte patru firme - SC Safid Medical SRL, SC Eurocertification SA, SC Interortho Medical SRL şi SC Allmed Asist SRL. Acelaşi document certifica faptul că alesul judeţean, deşi este neremunerat, deţine funcţia de administrator la două firme - SC Diago Medical SRL şi SC Interortho Medical SRL. Totodată, Marius Dumitru Enescu este membru al Societăţii Române de Ortopedie şi al Colegiului Medicilor din România.

În plan politic, cu toate că este activist cu state vechi al PNL şi a dovedit că este fidel partidului, acesta deţine doar statutul de membru în Biroul Politic Judeţean al PNL Constanţa. 
 
Potrivit declaraţiei de avere depuse în 2017, consilierul PNL a vândut în toamna anului 2016 terenul din Ghindăreşti pentru 25.000 de euro, persoanei fizice Florin Ştirbu.
 
La capitolul venituri, consilierul judeţean a raportat în anul fiscal 2016 mai multe surse de câştig, după cum urmează: de la Universitatea „Ovidius“ - 34.921 de lei, de la Spitalul CF Constanţa - 18.371 de lei şi 91.644 de lei din activitatea desfăşurată la CMI Dr. Marius Enescu. Pentru anul fiscal 2016, Marius Enescu nu a declarat indemnizaţia încasată de la Consiliului Judeţean. Soţia, profesor de matematică la Liceul „Traian“, a realizat în 2016 venituri de 34.062 de lei. Este menţionaă şi alocaţia copilului, de 1.008 lei.
 
În plan politic, Enescu este prim-vicepreşedinte în Biroul Politic Local al PNL Constanţa şi fondator al Camerei de Comerţ România - Mozambic.
 
Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, alesul judeţean Marius Enescu a contractat în 2017 un alt credit, scadent în 2020, în valoare de 70.000 de lei. În 2017, veniturile familiei Enescu au fost mai mari decât în anul precedent. Astfel, consilierul a raportat cinci surse de venit, după cum urmează: 42.572 de lei de la Universitatea „Ovidius“, 24.459 de lei de la Spitalul CF Constanţa, 12.843 de lei din indemnizaţia de consilier judeţean, 68.480 de lei de la CMI dr. Marius Enescu şi 744 de lei în calitate de membru CA al Spitalului de Pneumoftiziologie Palazu Mare.
Soţia consilierului a încasat din leafa de profesor 40.225 de lei, iar juniorul, din alocaţia de stat, 1.008 lei.
 
În secţiunea Documente puteţi consulta declaraţiile de avere şi de interese ale liberalului Marius Dumitru Enescu.
 
Citeşte şi:

 

Declaraţii de avere Consilierul judeţean ALDE Marcel Savlovschi a achiziţionat un apartament în capitală în primii doi ani de mandat (documente)

 
Declaraţie de avere Consilierul judeţean Adriana Veronica Gheorghe (PSD), avere neschimbată, venituri mai mari (documente)
 
Declaraţie de avere Cât a câştigat consilierul judeţean PSD Gheorghe Donţu după primii doi ani de mandat? (documente)

Averea şi interesele consilierului judeţean PSD Vasile Moldovanu. Investiţii în terenuri şi clădiri (documente)

Cât a încasat anul trecut consilierul judeţean Steluţa Lebidov, venită în locul lui Emil Banias (documente)

Este printre cei mai bogaţi aleşi Averea şi interesele consilierului judeţean PNL Marian Cruşoveanu (documente)

Constanţa. Averea şi interesele liberalului Radu Bogdan Matei la jumătatea mandatului de consilier judeţean (documente)

Consilierul judeţean Mircea Pintilie are venituri din indemnizaţie, pensie, arendă şi dividende. Anul acesta şi-a vândut bunurile moştenite în 2017! (documente)

Recent, a vândut un imobil. Ce venituri a avut în anul fiscal 2017 vicepreşedintele CJC Daniel Learciu (ALDE)? (documente)

Ce venituri a avut în anul fiscal 2017 vicepreşedintele CJC Claudiu Palaz (PMP)? (documente)

Cât a câştigat anul trecut preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Țuţuianu? (documente)

Veniturile alesului au crescut Cât a câştigat în anul fiscal 2017 liderul consilierilor judeţeni liberali, Marian Iordache? (documente)

Daniel Turcu, de la PMP, are de rambursat în 2018 un credit. Nu deţine bunuri, dar de când a devenit consilier i-au crescut veniturile! (documente)

În 2017 a încasat prima pensie şi a vândut terenuri moştenite de la socri Consilierul judeţean (PNL Constanţa) Gheorghe Lămureanu, om de afaceri pe banii nevestei?! (documente)

Aleşii judeţeni Ionela Lockman, Ion Marinescu şi Gheorghe Lămureanu şi-au depus rapoartele de activitate (documente)

Împătimit al distracţiilor şi vacanţelor exotice şi mai puţin al administraţiei, Sorin Mocianu, consilier judeţean PNL, avere neschimbată de la începutul mandatului - o casă şi o remorcă! (documente)

Declaraţii de avere Ce o recomandă pe Sabrina de la PSD Constanţa - o moştenire?! Consilierul judeţean deţine şi o agenţie de turism (documente)

Fiul administratorului Cimitirului Central Oficial, trăieşte doar din indemnizaţia de consilier judeţean, deşi conduce o maşină de lux şi a reuşit să economisească bani frumoşi. Ce ascunde Cosmin Rareş Drăghici (PSD)? (documente)

Averea şi interesele consilierului judeţean PSD Nicoleta Bercaru A dat chix în afaceri, dar a luat-o de la capăt. Deţine patru autoturisme şi trăieşte „pe credit“ (documente)
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii