Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fiul administratorului Cimitirului Central Oficial, trăieşte doar din indemnizaţia de consilier judeţean, deşi conduce o maşină de lux şi a reuşit să economisească bani frumoşi. Ce ascunde Cosmin Rareş Drăghici (PSD)? (documente)

ro

21 Jun, 2018 00:00 6479 Marime text
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese. Cotidianul ZIUA de Constanţa continuă prezentarea declaraţiilor de avere ale aleşilor judeţeni constănţeni aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiei, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
Cosmin Rareş Drăghici se află la primul mandat. Acesta este fiul lui Dumitru Drăghici, administratorul firmei Clares, cea care administrează Cimitirul Central din municipiul Constanţa.

Potrivit declaraţiei de avere completate pe 22 iulie 2016, adică anul în care era doar candidat pe listele PSD, acesta deţinea un apartament (cumpărat în anul 2008) şi o casă achiziţionată chiar în anul respectiv, iar deplasările în teren le făcea la volanul unui autoturism Audi A6, fabricat în anul 2005. În schimb, în declaraţia de avere postată pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) şi „parafată“ pe 20.04.2016, Cosmin Rareş Drăghici se putea „lăuda“ doar cu un apartament, şi acela moştenit, în anul 2009 (!?), şi cu autoturismul Audi.

Ceea ce atrage atenţia în documentul din acel an era faptul că proaspătul consilier judeţean PSD nu realizase niciun venit în anul fiscal precedent 2015. Totuşi, în declaraţia de interese publicată pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate şi completată pe 20 aprilie 2016 Cosmin Rareş Drăghici menţiona că este administrator al SC Memorial Concept SRL, unde deţinea şi 50% părţi sociale sau acţiuni.
 
Declaraţia de avere depusă în 2017 este aproape similară celei din 2016, cu menţiunea că, în anul fiscal anterior, Cosmin Drăghici realizase venituri de 3.941 de lei, din indemnizaţia de ales judeţean.
 
În cea mai recentă declaraţie de avere, depusă pe 13.06.2018, apar două conturi de economii, unul în valută, în valoare de 5.060 de euro, şi un altul de 20.000 de lei, ambele deschise în anul 2017 la o bancă comercială. Asta în condiţiile în care veniturile realizate şi declarate aferente anului 2017 nu au depăşit 8.109 lei, respectiv banii încasaţi din indemnizaţia de consilier judeţean. Cum nici în declaraţia de interese nu apar noutăţi sau modificări, ci doar calitatea de membru al filialei Constanţa a PSD, ne întrebăm, firesc: cum a reuşit să economisească tânărul Drăghici banii plasaţi în conturi, când, teoretic, indemnizaţia încasată de la Consiliul Judeţean nu i-ar ajunge nici măcar pentru a alimenta cu carburant autoturismul Audi A6 pe care susţine că l-ar deţine în proprietate?!

În secţiunea „Documente“ puteţi consulta declaraţiile de avere şi de interese aferente anilor 2016-2018 ale consilierului Cosmin Rareş Drăghici. 
 
Citeşte şi:
 
Asta da performanţă! Consilierul judeţean PSD Cosmin Drăghici se laudă cu prezenţa la toate şedinţele CJC, dar şi la cele ale Comisiei de Urbanism (document)
 
Averea şi interesele consilierului judeţean PSD Nicoleta Bercaru A dat chix în afaceri, dar a luat-o de la capăt. Deţine patru autoturisme şi trăieşte „pe credit“ (documente)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii