Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Împătimit al distracţiilor şi vacanţelor exotice şi mai puţin al administraţiei, Sorin Mocianu, consilier judeţean PNL, avere neschimbată de la începutul mandatului - o casă şi o remorcă! (documente)

ro

23 Jun, 2018 00:00 6241 Marime text
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele aleşilor locali şi judeţeni aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.

Astăzi vă prezentăm averea şi interesele consilierului judeţean PNL Sorin Mocianu.
Aflat la al doilea mandat de ales judeţean, Sorin Mocianu declara pe 17 iulie 2016 că deţine o casă în municipiul Constanţa, o remorcă (an de fabricaţie 2007) şi că în luna martie a aceluiaşi an a vândut un teren pe care a încasat 240.000 de euro.
 
Pentru că tot am ajuns la capitolul bani, liberalul Mocianu avea un cont curent deschis în anul 2007 în care agonisise 205.330 de lei, iar veniturile realizate de familie în anul fiscal precedent, respectiv 2015, au însumat doar 12.387 de lei. În contextul în care, deşi a trecut în document că este consilier judeţean şi, potrivit prevederilor legale în vigoare, este remunerat pentru activitatea desfăşurată în cadrul CJC, Sorin Mocianu a omis să menţioneze ce indemnizaţia a încasat în anul 2015.
 
Din declaraţia de interese depusă în primul an al celui de-al doilea mandat, reiese că alesul liberal este patronul de la Cin-Cin. Potrivit declaraţiei de interese, actualizată, consilierul judeţean PNL este asociat al SC Peninsula SRL, valoarea totală a părţilor sociale şi/sau a acţiunilor fiind 90 de lei. De asemenea, Mocianu este administrator al SC Cin-Cin SRL, activitate pentru care a fost remunerat cu 11.589 de lei. 
 
Împătimit al distracţiilor şi vacanţelor exotice, Mocianu a rămas cu averea neschimbată atât în 2017, cât şi anul acesta, cel puţin aşa reiese din declaraţiile pe care le-a completat. Doar veniturile realizate au fluctuat. Astfel, în anul fiscal 2016, Mocianu a declarat venituri proprii de 11.860 de lei în calitate de administrator la SC Cin-Cin SRL şi 7.095 de lei din indemnizaţia de ales judeţean. Soţia sa, Ramona Corina, a contribuit în acte la bunăstarea familiei cu aproximativ 3.000 de lei, venituri realizate în calitate de consilier juridic al SC Cin-Cin SRL.
 
La nivelul anului fiscal 2017, Sorin Mocianu a avut venituri de 14.365 de lei de pe urma funcţiei de administrator al SC Cin-Cin SRL şi de 3.504 lei - indemnizaţia de consilier judeţean. Doamna şi-a dublat veniturile în 2017 până la 8.136 de lei. Salariul l-a încasat tot de la SC Cin-Cin SRL.
 
Facem menţiunea că, aidoma colegei sale, Sabrina Nedelcu, nici Sorin Mocianu nu a depus niciun raport de activitate de la începutul mandatului şi până în prezent, deşi legea prevede acest lucru. Probabil şi pentru că, la fel ca reprezentanta PSD, şi liberalul obişnuieşte să mai tragă chiulul atât la şedinţele de Consiliu Judeţean, cât şi la cele ale comisiilor de specialitate.
 
În secţiunea „Documente“ regăsiţi declaraţiile de avere şi de interese ale alesului judeţean Sorin Mocianu.
 
Citeşte şi:
 
Declaraţii de avere Ce o recomandă pe Sabrina de la PSD Constanţa - o moştenire?! Consilierul judeţean deţine şi o agenţie de turism (documente)

Fiul administratorului Cimitirului Central Oficial, trăieşte doar din indemnizaţia de consilier judeţean, deşi conduce o maşină de lux şi a reuşit să economisească bani frumoşi. Ce ascunde Cosmin Rareş Drăghici (PSD)? (documente)

Averea şi interesele consilierului judeţean PSD Nicoleta Bercaru A dat chix în afaceri, dar a luat-o de la capăt. Deţine patru autoturisme şi trăieşte „pe credit“ (documente)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii