Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:28 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averea și interesele consilierului județean PSD Vasile Moldovanu. Investiții în terenuri și clădiri (documente)

ro

17 Jul, 2018 00:00 2867 Marime text
În 2016, social-democratul Vasile Moldovanu  a devenit consilier județean, după ce a condus Regia Județeană de Drumuri și Poduri Constanța (până în iulie 2009), aflată în subordinea Consiliului Județean Constanța, iar în 2012 a candidat, fără succes, din partea Partidului Ecologist, la funcția de primar al municipiului Mangalia. Revenit în echipa PSD, Vasile Moldovanu este unul dintre yesmenii din Consiliul Județean Constanța.
 
Din declarația de avere depusă la începutul mandatului reiese că Moldovanu avea cu ce se mândri. Potrivit documentului, de-a lungul timpului (1991-2014), Moldovanu a investit în terenuri și clădiri. Astfel, consilierul județean PSD deținea cinci terenuri agricole în Mangalia, Moldoveni (județul Iași) și Techirghiol, precum și șase terenuri intravilane în Mangalia, Moldoveni (județul Iași) și Rasova (județul Constanța). Dacă șase dintre terenurile respective au fost cumpărate, două sunt moștenite, două sunt obținute prin testament, iar unul l-a primit ca urmare a constituirii unui drept de proprietate.
 
Nici la capitolul „clădiri“, Vasile Moldovanu nu stătea rău, avuția sa cuprinzând un apartament și două spații comerciale/de producție în municipiul Mangalia și două case în localitatea Moldoveni, județul Iași. Deplasările între localități le făcea la volanul unui autoturism Dacia, fabricat în anul 1997, fie „conducând” o autospecială Roman F135A, fabricată în 1992?!

Pentru zile negre, consilierul județean PSD avea deschis un depozit bancar, în care economisise 50.000 de lei, în condițiile în care veniturile realizate în anul fiscal 2015 au fost de 23.250 de lei.  Din declarația de interese parafată de Vasile Moldovanu pe 21 iulie 2016, aflam că acesta era titular într-o întreprindere individuală, în care deține 30 de părți sociale sau acțiuni estimate la 200 de lei. Pe linie de partid, era secretar al organizației PSD Mangalia.

După primul an de mandat, Moldovanu a raportat venituri de 3.753 de lei din indemnizația de consilier și 66.943 de lei de la întreprinderea individuală. În plan politic, în 2017, Vasile Moldovanu a fost cooptat ca membru în Comitetul Executiv al organizației județene a PSD Constanța.
 
Ultima declarație de avere, depusă luna trecută de alesul județean PSD, este neschimbată. Excepție fac doar veniturile consilierului, care au crescut. Astfel, Moldovanu a avut în anul fiscal 2017 venituri de 13.788 de lei din indemnizația de consilier și de 111.255 de lei de la întreprinderea individuală pe care o manageriază.
 
Aleșii locali, demnitarii, persoanele cu funcții de conducere și control, precum și funcționarii publici au obligația să își depună sau să își actualizeze declarațiile de avere și declarațiile de interese. Cotidianul ZIUA de Constanța prezintă averile și interesele demnitarilor așa cum apar acestea fie pe site-urile instituțiilor, fie pe cel al Agenției Naționale de Integritate.

În secțiunea „Documente“ puteți vizualiza declarațiile de avere și de interese ale consilierului județean PSD Vasile Moldovanu.

Citește și:

 

Cât a încasat anul trecut consilierul județean Steluța Lebidov, venită în locul lui Emil Banias (documente)


Este printre cei mai bogați aleși Averea și interesele consilierului județean PNL Marian Crușoveanu (documente)


Constanța. Averea și interesele liberalului Radu Bogdan Matei la jumătatea mandatului de consilier județean (documente)

Consilierul județean Mircea Pintilie are venituri din indemnizație, pensie, arendă și dividende. Anul acesta și-a vândut bunurile moștenite în 2017! (documente)

Recent, a vândut un imobil. Ce venituri a avut în anul fiscal 2017 vicepreședintele CJC Daniel Learciu (ALDE)? (documente)

Ce venituri a avut în anul fiscal 2017 vicepreședintele CJC Claudiu Palaz (PMP)? (documente)

Cât a câștigat anul trecut președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu? (documente)

Veniturile alesului au crescut Cât a câștigat în anul fiscal 2017 liderul consilierilor județeni liberali, Marian Iordache? (documente)

Daniel Turcu, de la PMP, are de rambursat în 2018 un credit. Nu deține bunuri, dar de când a devenit consilier i-au crescut veniturile! (documente)

În 2017 a încasat prima pensie și a vândut terenuri moștenite de la socri Consilierul județean (PNL Constanța) Gheorghe Lămureanu, om de afaceri pe banii nevestei?! (documente)

Aleșii județeni Ionela Lockman, Ion Marinescu și Gheorghe Lămureanu și-au depus rapoartele de activitate (documente)

Împătimit al distracțiilor și vacanțelor exotice și mai puțin al administrației, Sorin Mocianu, consilier județean PNL, avere neschimbată de la începutul mandatului - o casă și o remorcă! (documente)

Declarații de avere Ce o recomandă pe Sabrina de la PSD Constanța - o moștenire?! Consilierul județean deține și o agenție de turism (documente)

Fiul administratorului Cimitirului Central Oficial, trăiește doar din indemnizația de consilier județean, deși conduce o mașină de lux și a reușit să economisească bani frumoși. Ce ascunde Cosmin Rareș Drăghici (PSD)? (documente)

Averea și interesele consilierului județean PSD Nicoleta Bercaru A dat chix în afaceri, dar a luat-o de la capăt. Deține patru autoturisme și trăiește „pe credit“ (documente)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii