Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În 2017 a încasat prima pensie şi a vândut terenuri moştenite de la socri Consilierul judeţean (PNL Constanţa) Gheorghe Lămureanu, om de afaceri pe banii nevestei?! (documente)

ro

25 Jun, 2018 00:00 4894 Marime text
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.

În ediţia de astăzi vă prezentăm averea şi interesele liberalului Gheorghe Lămureanu, un consilier judeţean care a făcut bani din agricultură, dar i-a trecut pe numele nevestei.
Aflat la primul său mandat de consilier judeţean, Lămureanu este printre cei mai înstăriţi aleşi locali. Potrivit declaraţiei de avere postate pe site-ul CJC, averea sa cuprinde trei terenuri agricole în comuna Agigea, două dintre ele fiind moştenite, două apartamente în Bucureşti, ultimul fiind achiziţionat în urmă cu patru ani, precum şi două autoturisme - un Peugeot 308 şi un Volkswagen Golf, titularul tuturor bunurilor enumerate fiind soţia consilierului judeţean PNL. În documente se face precizarea că aceste bunuri au fost dobândite înaintea căsătoriei, în condiţiile în care maşinile au ca ani de fabricaţie 2008, respectiv 2010 (sic!).
 
Conform documentelor depuse la începutul mandatului, adică în 2016, în anul fiscal anterior, veniturile familiei Lămureanu au fost de 53.540 de lei. 

În declaraţia sa de interese, consilierul judeţean PNL apare ca administrator a două firme - SC Agroterra SRL şi SC Agro-Straja SRL. Totodată, Gheorghe Lămureanu este preşedintele Organizaţiei Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii.
 
În declaraţia de avere aferentă anului 2017, veniturile consilierului judeţean au provenit din indemnizaţia de ales - 3.679 de lei, iar suma de 21.378 a fost obţinută din calitatea de administrator al SC Agroterra SRL. Soţia sa a încasat 36.000 de lei, din pensie.
 
2017 a fost un an important pentru familia Lămureanu. Soţia consilierului a devenit, împreună cu fratele său, moştenitoarea unui apartament în localitatea Agigea. Familia Lămureanu a vândut 6.000 m2 + 500 m2, partea soţiei dintr-o moştenire, şi astfel şi-a sporit veniturile cu 50.000 de euro. În declaraţia de avere depusă luna această nu se precizează cine sunt cumpărătorii terenurilor.
 
Tot în 2017, Gheorghe Lămureanu a reuşit să-şi asigure zilele negre şi a deschis două depozite bancare, în valoare de 230.000 de lei.
Şi tot anul trecut, consilierul liberal a început să încaseze venituri şi din pensie - 13.000 de lei. Alte venituri declarate şi consemnate sunt cele din indemnizaţia de consilier judeţean - 8.811 lei, 27.697 de lei din calitatea de administrator al SC Agroterra SRL. În plus, în 2017, şi SC Agro-Straja SRL, firmă în care, de asemenea, este administrator, i-a adus venituri de aproape 92.000 de lei consilierului. Bunăstarea familiei a fost rotunjită şi cu pensia soţiei, în valoare de 36.000 de lei.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi de interese ale consilierului judeţean PNL Gheorghe Lămureanu.

Citeşte şi:
 
Aleşii judeţeni Ionela Lockman, Ion Marinescu şi Gheorghe Lămureanu şi-au depus rapoartele de activitate (documente)
 
Împătimit al distracţiilor şi vacanţelor exotice şi mai puţin al administraţiei, Sorin Mocianu, consilier judeţean PNL, avere neschimbată de la începutul mandatului - o casă şi o remorcă! (documente)
 
Declaraţii de avere Ce o recomandă pe Sabrina de la PSD Constanţa - o moştenire?! Consilierul judeţean deţine şi o agenţie de turism (documente)

Fiul administratorului Cimitirului Central Oficial, trăieşte doar din indemnizaţia de consilier judeţean, deşi conduce o maşină de lux şi a reuşit să economisească bani frumoşi. Ce ascunde Cosmin Rareş Drăghici (PSD)? (documente)

Averea şi interesele consilierului judeţean PSD Nicoleta Bercaru A dat chix în afaceri, dar a luat-o de la capăt. Deţine patru autoturisme şi trăieşte „pe credit“ (documente)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii