Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:47 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recent, a vândut un imobil. Ce venituri a avut în anul fiscal 2017 vicepreședintele CJC Daniel Learciu (ALDE)? (documente)

ro

02 Jul, 2018 00:00 3918 Marime text
Unul dintre vicepreședinții Consiliului Județean Constanța este Daniel Dumitru Learciu, reprezentant al ALDE Constanța. Learciu a mai fost în trecut și director al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța, dar și al Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Constanța.

La startul mandatului său de vicepreședinte al CJC, Learciu nu părea să fie un om sărac.
În 2016, raporta că este beneficiarul unei cote-părți dintr-o moștenire dintr-o casă în municipiul Constanța. Vicele mai avea și un apartament, tot în municipiul reședință de județ, care i-a fost donat. Când vine vorba despre deplasări, acesta se deplasa la volanul unui autoturism Kia, fabricat în anul 2012. Averea vicepreședintelui CJC din partea ALDE mai cuprindea ceasuri estimate la 2.500 de euro și bijuterii în valoare de 2.500 de euro.

Potrivit declarației sale de avere, Dumitru Daniel Learciu a obținut, în decembrie 2015, 296.500 de lei din vânzarea unui apartament situat în Constanța. Însă capitolul „Datorii“ din document era plin de informații. Vicepreședintele CJC are de lichidat până în anul 2031 două credite bancare însumând 92.000 de euro. De remarcat este și faptul că Learciu a împrumutat de la două persoane fizice 119.000 de euro și, deși termenele scadente pentru achitarea împrumuturilor erau anul 2013 și anul 2015, sumele respective rămân în declarația parafată recent de Learciu.
Totul „se petrece” în contextul în care veniturile familiei Learciu în anul fiscal precedent (2015) au fost de 4.200 de euro și 106.859 de lei.

O privire aruncată pe declarația sa de interese ne confirmă că vicepreședintele CJC este asociat la SC Sabina Construct SRL. La partid era vicepreședinte al Biroului Politic al ALDE Constanța.
 
Față de anul anterior, în 2016 veniturile familiei Learciu au crescut simțitor. Potrivit declarației de avere depuse în 2017, vicele CJC a avut venituri din mai multe surse în anul fiscal anterior, după cum urmează: 51.893 de lei de la AFIR, 29.794 de lei din indemnizația de la Consiliul Județean, 16.800 de lei din închirierea unui apartament. Soția sa a câștigat salarii de la două societăți comerciale pe care le conduce, puțin peste 21.000 de lei. Acestora li s-a adăugat și alocația de stat a tânărului Alexandru Learciu - 1.008 lei. Bani au fost, dovadă că vicepreședintele CJC a mai făcut un împrumut în nume personal către Ionuț Măciucă - 45.700 de euro returnabili până la finele anului 2018.
 
În plan politic, în 2016, Learciu a devenit și președinte interimar al organizației municipale a ALDE Constanța.
 
Ultima declarație de avere a fost depusă de vicepreședintele Consiliului Județean în luna iunie 2018, la doar o lună după ce a vândut un imobil, fără alte specificații, către familia Florina și Dragoș Bălan. Suma rezultată în urma tranzacției se ridică la aproape 310.000 de lei. Sursă de venituri în anul fiscal 2017 a fost și apartamentul deținut și închiriat de Dumitru Learciu. Mai exact - 16.800 de lei. Indemnizația de vicepreședinte, ridicată în 2017 de la CJC, a fost de 92.452 de lei. De menționat este faptul că atât în 2016, cât și în 2017, vicepreședintele CJC nu mai apare asociat la SC Sabina Construct SRL, potrivit declarațiilor de interese depuse în nume personal.
 
În anul fiscal 2017, soția sa, Sabina Cristiana, a realizat venituri mai mici decât în anii anteriori, doar 3.911 lei. În plan politic, de câteva luni, Dumitru Learciu nu mai este decât vicepreședinte al organizației județene a ALDE Constanța!
 
Aleșii locali, demnitarii, persoanele cu funcții de conducere și control, precum și funcționarii publici au obligația să își depună sau să își actualizeze declarațiile de avere și declarațiile de interese. Cotidianul ZIUA de Constanța prezintă averile și interesele demnitarilor așa cum apar acestea fie pe site-urile instituțiilor, fie pe cel al Agenției Naționale de Integritate.

În secțiunea „Documente“ puteți vizualiza declarațiile de avere și de interese ale vicepreședintelui Consiliului Județean, Dumitru Learciu.

Citește și:

Ce venituri a avut în anul fiscal 2017 vicepreședintele CJC Claudiu Palaz (PMP)? (documente)

Cât a câștigat anul trecut președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu? (documente)
 
Veniturile alesului au crescut Cât a câștigat în anul fiscal 2017 liderul consilierilor județeni liberali, Marian Iordache? (documente)

Daniel Turcu, de la PMP, are de rambursat în 2018 un credit. Nu deține bunuri, dar de când a devenit consilier i-au crescut veniturile! (documente)

În 2017 a încasat prima pensie și a vândut terenuri moștenite de la socri Consilierul județean (PNL Constanța) Gheorghe Lămureanu, om de afaceri pe banii nevestei?! (documente)

Aleșii județeni Ionela Lockman, Ion Marinescu și Gheorghe Lămureanu și-au depus rapoartele de activitate (documente)

Împătimit al distracțiilor și vacanțelor exotice și mai puțin al administrației, Sorin Mocianu, consilier județean PNL, avere neschimbată de la începutul mandatului - o casă și o remorcă! (documente)

Declarații de avere Ce o recomandă pe Sabrina de la PSD Constanța - o moștenire?! Consilierul județean deține și o agenție de turism (documente)

Fiul administratorului Cimitirului Central Oficial, trăiește doar din indemnizația de consilier județean, deși conduce o mașină de lux și a reușit să economisească bani frumoși. Ce ascunde Cosmin Rareș Drăghici (PSD)? (documente)

Averea și interesele consilierului județean PSD Nicoleta Bercaru A dat chix în afaceri, dar a luat-o de la capăt. Deține patru autoturisme și trăiește „pe credit“ (documente)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii