Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierul judeţean Mircea Pintilie are venituri din indemnizaţie, pensie, arendă şi dividende. Anul acesta şi-a vândut bunurile moştenite în 2017! (documente)

ro

05 Jul, 2018 00:00 3363 Marime text

Aleşii judeţeni şi-au publicat cele mai noi declaraţii de avere şi declaraţii de interese. Printre aceştia se regăseşte şi consilierul judeţean PSD Mircea Pintilie. Fost membru de bază al fostului Partid Democrat „convertit“ în PDL, în prezent activist PSD, fost primar al municipiului Medgidia şi, ulterior, ales local în cadrul Consiliului Local Municipal Medgidia, Mircea Pintilie este acum deţinătorul primului său mandat de consilier judeţean. În pofida experienţei vaste în administraţia publică locală, avuţia acestuia nu impresionează.

La startul mandatului, în 2016, averea consilierului judeţean PSD cuprinde un apartament în Medgidia, iar drumurile din localitatea de domiciliu către şedinţele din comisia de specialitate în care activează sau cele ale Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) le face la volanul unui autoturism BMW-X6, fabricat în anul 2011. În vremuri grele, Mircea Pintilie avea de unde să se susţină - două depozite bancare în care a agonisit 42.000 de lei şi 22.000 de euro - sau putea vinde acţiunile deţinute la SC Coplini Company SRL, evaluate la 25.000 de lei. De altfel, consilierul judeţean PSD nu se putea plânge de bani, veniturile încasate în anul fiscal 2015 fiind de 76.1200 de lei.

Potrivit declaraţiei de interese, Mircea Pintilie era asociat la SC Coplini Company SRL, iar pe linie de partid, deţinea funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei municipale PSD Medgidia.

Anul 2017 a fost unul productiv pentru alesul judeţean PSD. Potrivit declaraţiei de avere, anul trecut, alesul a moştenit 100.000 mp de teren agricol şi 304 mp teren intravilan, o casă de locuit de 80 mp. Tot în 2017, Pintilie a constituit un depozit bancar de 46.000 de lei la o bancă comercială. La capitolul venituri, alesul PSD a raportat în anul fiscal 2016 venituri din indemnizaţia de consilier - 3.341 de lei, din asigurări - 14.120 de lei, 32.000 de lei - din pensie şi 90.000 de lei - din dividendele de la SC Coplini Company SRL.
 
În 2018, Mircea Pintilie şi-a vândut moştenirea dobândită în 2017 către Victor Crăciun contra sumei de 130.000 de lei şi şi-a transformat contul deschis în 2017 din lei în valută, totalizând 38.400 de euro. Şi veniturile declarate în anul fiscal precedent au crescut, astfel, Pintilie a încasat 8.811 lei din indemnizaţia de consilier judeţean, 36.600 de lei din pensie de stat, 5.000 de lei din arendă de la SC Agricola SRL şi 100.000 de lei - dividende de la SC Coplini Company SRL.
 
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi de interese ale consilierului judeţean PSD Mircea Pintilie.
 
Citeşte şi:

Recent, a vândut un imobil. Ce venituri a avut în anul fiscal 2017 vicepreşedintele CJC Daniel Learciu (ALDE)? (documente)


Ce venituri a avut în anul fiscal 2017 vicepreşedintele CJC Claudiu Palaz (PMP)? (documente)

Cât a câştigat anul trecut preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Țuţuianu? (documente)

Veniturile alesului au crescut Cât a câştigat în anul fiscal 2017 liderul consilierilor judeţeni liberali, Marian Iordache? (documente)

Daniel Turcu, de la PMP, are de rambursat în 2018 un credit. Nu deţine bunuri, dar de când a devenit consilier i-au crescut veniturile! (documente)

În 2017 a încasat prima pensie şi a vândut terenuri moştenite de la socri Consilierul judeţean (PNL Constanţa) Gheorghe Lămureanu, om de afaceri pe banii nevestei?! (documente)

Aleşii judeţeni Ionela Lockman, Ion Marinescu şi Gheorghe Lămureanu şi-au depus rapoartele de activitate (documente)

Împătimit al distracţiilor şi vacanţelor exotice şi mai puţin al administraţiei, Sorin Mocianu, consilier judeţean PNL, avere neschimbată de la începutul mandatului - o casă şi o remorcă! (documente)

Declaraţii de avere Ce o recomandă pe Sabrina de la PSD Constanţa - o moştenire?! Consilierul judeţean deţine şi o agenţie de turism (documente)

Fiul administratorului Cimitirului Central Oficial, trăieşte doar din indemnizaţia de consilier judeţean, deşi conduce o maşină de lux şi a reuşit să economisească bani frumoşi. Ce ascunde Cosmin Rareş Drăghici (PSD)? (documente)

Averea şi interesele consilierului judeţean PSD Nicoleta Bercaru A dat chix în afaceri, dar a luat-o de la capăt. Deţine patru autoturisme şi trăieşte „pe credit“ (documente)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii