Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:49 20 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Documentarul „Adrian V. Rădulescu - ctitorul“ va fi proiectat la Liceul Teoretic „Decebal“

ro

10 Dec, 2019 00:00 1166 Marime text

Unul dintre cele mai importante proiecte asumate de cotidianul ZIUA de Constanţa în anul 2018 a fost acela de a nemuri personalitatea marelui istoric constănţean Adrian V. Rădulescu - profesor universitar, prefect, primar, dar mai ales ctitor.


Povestea acestui proiect debuta la sărbătoarea Dobrogei organizată pe 23 noiembrie 2017, când, într-un manifest asumat de cotidianul ZIUA de Constanţa, redactorul-şef Emilian Andrei propunea schimbarea denumirii unităţii de învăţământ din localitatea Dorobanţu, judeţul Călăraşi, locul natal al marelui istoric, în Școala Gimnazială „Prof. dr. Adrian V. Rădulescu”.


În avanpremiera evenimentului ce avea să se concretizeze pe 5 octombrie 2018, chiar de Ziua Mondială a Educaţiei, cotidianul ZIUA de Constanţa a desfăşurat o amplă campanie mediatică, purtând titlul #AdrianV.Rădulescu, ctitorul.


Rod al acestei campanii şi al numărului impresionant de fotografii inedite puse la dispoziţie de conducerea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa, dar şi de familia istoricului, conducerea ZIUA de Constanţa decidea realizarea, în premieră, a unui film documentar despre ctitoriile istoricului, directorului, primarului, prefectului şi rectorului Adrian V. Rădulescu.


Astfel lua naştere, la casa de producţie IMAGO STUDIO, primul documentar finanţat de un ziar constănţean, film ce a fost lansat la Sesiunea ştiinţifică PONTICA 52. Echipa care a realizat acest documentar este formată din Constantin Ţiţineanu, Cristian Broască şi Cristian Cealera.


După lansarea sa oficială, au urmat o serie de vizionări în cadru organizat, la sediul redacţiei, unde au răspuns invitaţiei o serie de oameni politic şi de cultură ai urbei, ca mai apoi proiecţiile să continue la Prefectura Constanţa, la Universitatea „Ovidius”, la Universitatea Maritimă din Constanţa, la Colegiul Pedagogic „Constantin Brătescu” şi la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”.


Miercuri, 11 decembrie, ora 12, la Liceul Teoretic „Decebal” din Constanţa va avea loc o vizionare specială, al cărei promotor este prof. Marian Vicol, cel care a avut şansa de a-i fi coleg regretatului titan Adrian V. Rădulescu, înainte de a ajunge la catedra de istorie a acestei unităţi de învăţământ.


În deschiderea deosebitului eveniment moderat de prof. Liliana Svinarciuc, director, le vor vorbi elevilor prezenţi despre personalitatea ctitorului Adrian V. Rădulescu primarul oraşului Constanţa – Decebal Făgădău, directorul Muzeului de Artă – dr. Doina Păuleanu, şi profesor universitar Anca Constantin, fiica istoricului.Citeşte şi:

#AdrianV.Rădulescu-ctitorul Vizionare specială a documentarului „Adrian V. Rădulescu - ctitorul“, la sediul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“

Prefectura Constanţa se alătură proiectului ZIUA de Constanţa Vizionare specială a documentarului „Adrian V. Rădulescu - ctitorul“, în sala „Remus Opreanu“

LIVE text Studenţii şi profesorii de la Universitatea „Ovidius“, prezenţi la proiectarea documentarului „Adrian V. Rădulescu - ctitorul“, finanţat de ZIUA de Constanţa

#AdrianV.Rădulescu - ctitorul Studenţii de la UMC vor afla ce îi leagă de istoricul Adrian V. Rădulescu, prin vizionarea documentarului dedicat acestuia

LIVE text Filmul documentar „Adrian V. Rădulescu – ctitorul“, proiectat, azi, la Colegiul Pedagogic „Constantin Brătescu“ din Constanţa
 
Comentarii
Cele mai recente postari