Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:17 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#AdrianV.Rădulescu - ctitorul Studenții de la UMC vor afla ce îi leagă de istoricul Adrian V. Rădulescu, prin vizionarea documentarului dedicat acestuia

ro

14 Nov, 2018 00:00 2021 Marime text
Campania iniţiată de cotidianul ZIUA de Constanţa pentru promovarea valorilor dobrogene în an centenar şi mai ales a moştenirii istoricului şi arheologului Adrian V. Rădulescu a început să dea roade. După ce am prezentat autorităţilor locale, judeţene şi de la centru documentarul „Adrian V. Rădulescu - ctitorul“, realizat cu sprijinul financiar al cotidianului ZIUA de Constanţa, studenţii de la Universitatea Maritimă Constanţa vor avea o surpriză. Ei vor afla ce îi leagă pe ei de Adrian V. Rădulescu. Nu, nu vorbim de o descoperire arheologică sub instituţia de învăţământ, ci despre un legământ care va rămâne în veci înscris în documente.
 
Miercuri, 14 noiembrie, de Ziua Dobrogei, Liga Studenţilor din cadrul UMC, alături de alţi studenţi, în frunte cu decanul Facultăţii de Navigaţie, Costel Stanca, vor viziona filmul documentar „Adrian V. Rădulescu - Ctitorul”. Evenimentul va avea loc de la ora 19.00, dat fiind faptul că programul studenţilor este unul destul de încărcat.
 
De altfel, Universitatea Maritimă Constanţa, mai exact reprezentantul Ligii Studenţilor din vremea în care a fost înfiinţată Universitatea Ovidius, a avut un rol important. Adrian V. Rădulescu a luptat foarte mult pentru înfiinţarea universităţii, iar pe vremea când era şi prefect de Constanţa, a semnat actul constitutiv al instituţiei de învăţământ. Printre semnatarii de acolo, cei 11, se afla şi reprezentantul Ligii Studenţilor UMC, Claudiu Sichitiu, lucru pe care studenţii UMC îl vor descoperi când vor viziona documentarul.
 
Citeşte şi:
 
#AdrianV.Rădulescu - ctitorul Adrian V. Rădulescu şi devenirea universitară a Constanţei (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii