Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectura Constanţa se alătură proiectului ZIUA de Constanţa Vizionare specială a documentarului „Adrian V. Rădulescu - ctitorul“, în sala „Remus Opreanu“

ro

05 Nov, 2018 00:00 2095 Marime text

Prin multitudinea de proiecte pe care ZIUA de Constanţa şi-a propus să le iniţieze, atât în domeniul istoriei culturale dobrogene, cât şi al valorilor de patrimoniu, cotidianul nu îşi doreşte altceva decât să le facă cunoscute şi generaţiilor mai tinere, ca o invitaţie pentru preţuire a trecutului şi a oamenilor care, prin realizările lor, trebuie să rămână în memoria culturală a tuturor.
 

 
La fel s-a întâmplat cu memoria istoricului de anvergură naţională Adrian V. Rădulescu, cel care a constituit subiectul unei ample campanii de presă, numeroşi academicieni şi istorici de renume alăturându-se demersului jurnalistic de a nu lăsa pradă uitării activitatea unuia dintre cei mai importanţi oameni ai acestei provincii.
Timp de aproape o lună, ZIUA de Constanţa a scos în evidenţă prodigioasa activitate a celui care a fost nu numai istoric şi universitar, ci şi primar, prefect şi ctitor.
 
Campania şi-a atins idealul de la care a pornit, şi anume atribuirea numelui său şcolii gimnaziale din localitatea Dorobanţu, judeţul Călăraşi, locul său natal, dar şi cu un film documentar finanţat de ZIUA de Constanţa şi realizat de Imago Studio.
În urmă cu o lună, ZIUA de Constanţa lansa, în deschiderea Sesiunii ştiinţifice internaţionale Pontica 51, organizată de Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, primul film documentar dedicat unei personalităţi a Dobrogei.
 
Iată că Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa se alătură cu bucurie proiectului iniţiat şi finanţat de cotidianul ZIUA de Constanţa de a celebra, cu prilejul Zilei Dobrogei şi în an centenar, personalitatea istoricului Adrian V. Rădulescu şi va prezenta marţi, 6 noiembrie, de la ora 14, în sala „Remus Opreanu“, documentarul omagial.
 
În deschiderea acestui eveniment deosebit, la care sunt invitaţi să participe primari, reprezentanţi ai deconcentratelor, dar şi ai minorităţilor, doamna profesor universitar Anca Constantin, fiica istoricului Adrian V. Rădulescu, le va vorbi celor prezenţi.
 

În Biblioteca Virtuală a site-ului ZIUA de Constanța, la secţiunea dedicată lui Adrian Rădulescu - Ctitorul, sunt disponibile evocări despre acesta, cartea Istoria Dobrogei, scrisă de Adrian Rădulescu şi Ion Bitoleanu, precum şi un album cu fotografii foarte valoroase care îl înfăţişează pe marele istoric Adrian Rădulescu în diferite ipostaze. De asemenea, accesând Biblioteca Virtuală ZIUA de Constanța, puteți descărca în format PDF revista „Analele Dobrogei“ - serie veche, izvor de aur pentru cunoașterea istoriei locale. 
 
Citește și: 
 
AdrianV.Rădulescu - ctitorul De Ziua Educaţiei 2018, Adrian V. Rădulescu devine patronul spiritual al şcolii din comuna în care s-a născut (galerie foto) 

Dobrogea Memorabila personalitate a ctitorului Adrian Rădulescu, evocată într-o campanie ZIUA de Constanţa. Străbatem graniţele judeţului, nemurindu-i realizările 
 
#AdrianV.Rădulescu - ctitorul Premieră în istoria Pontica - „Mass-media, autoritatea constănțeană, comunitatea academică și mediul universitar și-au dat mâna“ (galerie foto) 
 
#AdrianV.Rădulescu - ctitorul Consilierii judeţeni constănţeni, invitaţi în redacţia ZIUA de Constanţa să-l cunoască pe omul care a scris istorie pentru Dobrogea (document + galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii