Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:45 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea143 Paul Silviu Anghel, director general în cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

26 Nov, 2021 00:00 2944 Marime text

 


Cu ocazia aniversării a 143 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, Paul Anghel, director general al Direcției Generale Control și Supraveghere Piață și Armonizare Europeană din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, a transmis următorul mesaj de Ziua Dobrogei:
 
  1. Când și cu ce ocazie ați cunoscut Dobrogea?
Am cunoscut Dobrogea când eram copil, odată cu marea. M-am îndrăgostit atunci de amândouă: și de Dobrogea, și de mare. Am cunoscut apoi Delta, pe care am adăugat-o imediat la iubirile mele, care durează și acum. De-atunci, ori de câte ori vreau să evadez din rutina și oboseala zilnică, dau o fugă prin Dobrogea. E refugiul meu. Aș putea deveni dobrogean oricând.
 
  1. Ce ați recomanda să vadă cuiva care nu a ajuns în Dobrogea?
Păi, deja am spus: în primul rând marea și Delta, apoi mixul de culturi, de bucătării specifice etniilor care locuiesc aici, foarte multe și foarte diverse. Dobrogea este un exemplu, pentru oricine, de cum se poate conviețui și cum se pot respecta reciproc oameni și culturi, religii, tradiții diferite. În afară de asta, Dobrogea e un loc încărcat de prea multă istorie pentru a nu-ți trezi curiozitatea, chiar dacă nu ești un pasionat. Copii și adulți deopotrivă se pot bucura în fiecare minut de o vacanță în Dobrogea. N-ai cum să te plictisești!
 
  1. Care considerați că sunt cele mai importante trei valori pe care le au dobrogenii?
Relieful unic, oamenii minunați și tradițiile lor.
 
  1. Ce mesaj le transmiteți dobrogenilor de ZIUA Dobrogei?
Bucurați-vă că sunteți atât de norocoși încât să locuiți într-un loc de basm! Fiți mereu așa cum v-am cunoscut: buni, primitori, calzi și veseli! Și vorbiți despre Dobrogea. Tuturor. Abia aștept să vă reîntâlnesc ori de câte ori am ocazia!
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:  #sărbătoreșteDobrogea143
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii
Cele mai recente postari