Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea143 Maria Magiru, managerul Muzeului de Artă Populară Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

20 Nov, 2021 00:00 3143 Marime text


Cu ocazia aniversării a 143 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, Maria Magiru, managerul Muzeului de Artă Populară Constanța, a transmis următorul mesaj de Ziua Dobrogei:
 
 

1.Când și cu ce ocazie ați cunoscut Dobrogea?
 
Pentru mine, Dobrogea înseamnă dintotdeauna „acasă“, deoarece m-am născut, am crescut și trăiesc aici. După ce am finalizat studiile universitare în capitală, m-am întors în Dobrogea natală, unde am evoluat profesional. Ca etnograf, am avut posibilitatea să străbat această provincie istorică în lung și în lat, pentru constituirea colecțiilor Muzeului de Artă Populară Constanța și astfel i-am descoperit în profunzime spiritualitatea și multiculturalitatea.
 
2.Ce ați recomanda să vadă cuiva care nu a ajuns în Dobrogea?
 
Celui care vine prima dată în Dobrogea, îi recomand să descopere dimensiunea culturală și spirituală a acestui spațiu: muzeele și cetățile din județ, mărturiile etnografice, precum și lăcașurile de cult vechi.
 
3. Care considerați să sunt cele mai importante trei valori pe care le au dobrogenii?
 
Cele mai importante trei valori pe care le au dobrogenii, indiferent că sunt români, tătari, greci, ruși lipoveni sau de altă etnie, sunt: ospitalitatea, toleranța și puterea cu care fac față încercărilor.
 
4. Ce mesaj le transmiteți dobrogenilor de ZIUA Dobrogei?
 
Dobrogenilor le doresc să rămână aceeași oameni ospitalieri și optimiști. Ar trebui să fim recunoscători că trăim în acest spațiu binecuvântat dintre Dunăre și Marea Neagră.
 
Director - manager Maria Magiru

 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:  #sărbătoreșteDobrogea143

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari