Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:22 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea143 Iulia Antonia Bruchental, directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

24 Nov, 2021 00:00 2374 Marime text
 

Cu ocazia aniversării a 143 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, Iulia Antonia Bruchental, directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Constanța, a transmis următorul mesaj de Ziua Dobrogei:

Așa cum bine știm, ziua de 14 noiembrie are o semnificație specială pentru Dobrogea. Acum 143 de ani, pe data de 14 noiembrie 1878, Regele Carol I proclama alipirea Dobrogei la patria-mamă. Dobrogea este un ținut unic, fascinant și înzestrat cultural, fiind locul potrivit pentru oricine dorește o oază a naturii diversificată.

Ca ramură economică de bază pentru populația dobrogeană, agricultura este o ocupație tradițională. Podișul ușor vălurit, cu pante domoale și luncile au permis utilizarea agricolă complexă.

Potențialul turistic și valorificarea acestuia în Dobrogea ar trebui să fie o prioritate pentru România, deoarece Dobrogea este o regiune în care întâlnim, pe lângă forme de relief diferite, de la Delta Dunării până la munții vechi ai Dobrogei, situri arheologice, mănăstiri, grote și, nu în ultimul rând, salba de stațiuni pentru agrement de pe malul Mării Negre.

Dobrogea este una dintre cele 16 regiuni administrativ-teritoriale ale României și ocupă partea de sud-est a țării.
Această regiune este locuită de  o multitudine de comunități etnice care și-au respectat reciproc obiceiurile, religia și modul de viață. Armonia conviețuirii a constituit întotdeauna o notă esențială a comportamentului comunității tradiționale dobrogene. Societatea modernă a preluat această tradiție a toleranței, fapt pentru care nu întâmplător se vorbește de „modelul interetnic dobrogean“.

Se cuvine să închinăm un gând de recunoștință tuturor celor care au ajutat la înfăptuirea integrării Dobrogei la patria străbună, iar faptele lor să ne fie un exemplu întru slujirea neamului.

 
Citește și:  #sărbătoreșteDobrogea143

 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii
Cele mai recente postari