Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:06 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea143 Felix Stroe, președintele PSD Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

23 Nov, 2021 00:00 1269 Marime text

 
Cu ocazia aniversării a 143 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, Felix Stroe, președintele PSD Constanța, a transmis următorul mesaj de Ziua Dobrogei:
 

Sunt constănțean, deci și dobrogean prin adopție, încă din tinerețe. Cu excepția copilăriei și adolescenței, aici mi-am petrecut toată viața, aici mi-am desăvârșit studiile, aici mi-am întemeiat o familie, mi-am construit o carieră militară, am ridicat o afacere. Chiar și drumul meu în viața politică e legat de Dobrogea, pe care o reprezint, ca senator de Constanța, în Parlamentul României.
Dobrogea este ținutul promisiunii, pentru România. Mulți ne-constănțeni au contribuit, ca și mine, cu modestie, la dezvoltarea și ridicarea acestei regiuni istorice.
Între 14 si 18 noiembrie 1878, Dobrogea a trăit momente istorice mărețe. Instaurarea, de facto, a suveranității României în cadrul noilor frontiere maritime încununa un act național de cea mai mare importanță: după Unirea Principatelor, în 1859, restabilirea autorității Statului Român asupra Dobrogei, străveche provincie istorică românească, poate fi socotită ca fiind a doua etapă fundamentală a procesului de desăvârșire a unității de stat a românilor. Noua frontieră maritimă, în lungime de 240 km, împreună cu Portul Constanța, deschidea României o largă fereastră spre mările și oceanele lumii.
De apărarea acestei frontiere maritime este legată și cea mai mare parte a carierei, a muncii mele de o viață. Chiar dacă nu o mai fac în haina militară, continui să-mi apăr patria de la tribuna Parlamentului, din Legislativul țării. Așa să-mi ajute Dumnezeu!
La mulți ani, Dobrogea! La mulți ani, dobrogeni!
La mulți ani, români! La mulți ani, România!

 
Senator PSD Felix Stroe

 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:  #sărbătoreșteDobrogea143

 
 
 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari