Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:27 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Pe 27 martie, este sărbătorită Ziua Mondială a Teatrului

ro

27 Mar, 2015 11:31 1610 Marime text
Actorii din lumea întreagă sărbătoresc, astăzi, Ziua Mondială a Teatrului, care, din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de Centrele naționale ale Institutului Internațional de Teatru, cea mai importantă organizație non-guvernamentală din domeniul artistic.
 
Cu această ocazie, în fiecare an, o personalitate cunoscută la nivel internațional este invitată de Institutul Internațional de Teatru al UNESCO să transmită gândurile sale cu privire la una dintre cele mai frumoase forme artistice, teatrul. Mesajul este tradus apoi în peste 20 de limbi şi citit spectatorilor înaintea reprezentației din seara zilei de 27 martie.

Mesajul internațional din 2015, potrivit Agerpres, este semnat de regizorul polonez Krzysztof Warlikowski, unul dintre cei mai reprezentativi regizori europeni ai momentului. Conform mesajului transmis de artist, adevărații maeștri ai teatrului caută sursa vie pentru operele lor, reuşind astfel să dezvăluie propriile noastre lumi, care au la bază emoțiile ascunse în interiorul nostru.

Teatrul reprezintă o sursă de divertisment şi de inspiraţie, ce are puterea de a uni culturi şi popoare din întreaga lume.
 
Sursa foto: mobypicture.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii