Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:37 11 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Ziua Mondială a Teatrului Teatrul de Stat Constanța vă provoacă la o alt fel de vizionare

ro

27 Mar, 2021 00:00 3252 Marime text

 
„Ziua Z” este spectacolul hibrid a cărui premieră a avut loc săptămâna trecută, nu pe scena Teatrului de Stat Constanța, pentru că restricțiile ne-au „furat” dreptul de spectator, ci online și care, iată, este reprogramat de Ziua Mondială a Teatrului.
 
Văzut din fotoliul de acasă, spectacolul „Ziua Z” l-am perceput mai repede ca pe un thriller-manifest, în pur stil românesc, cu umor dulce-amar, al cărui final uimește maxim.
Spectatorul constănțean are șansa de a-i vedea pe cei mai buni actori ai scenei de la malul mării în ipostaze inedite, într-un scenariu al cărui schelet ar fi ușor de recunoscut pentru cei care butonează televizorul și se opresc la știrile de la ora 5. Numai că de data aceasta revolta parcă se transmite dincolo de ecran, tânăra și justițiara actriță Cătălina Mihai aducând parcă autenticitatea mâniei personale în „pielea” personajului (pur catharsis!)
Și pentru că este cu totul altceva decât ne-am obișnuit, vă recomandăm să petreceți o oră comutând de pe alte „bazaconii”, pentru a fi părtași la un experiment cultural propus de criticul de teatru Ionuț Sociu (37 ani), care semnează scenariul special conceput pentru actorii constănțeni.
 
În distribuție: Marian Adochiței, Theodor Șoptelea, Cătălina Mihai, Florin Aioane, Andrei Bibire, Lana Moscaliuc, Lucian Iftime, Nina Udrescu, Iulian Enache, Mirela Pană, Liviu Manolache, Dan Cojocaru, Cosmin Mihale, Florentin Roman, Georgiana Mazilescu, Liliana Cazan, Ștefan Mihai, Cristiana Luca, Laura Crăciun, Andu Axente, Adrian Dumitrescu.
 
Regia îi aparține lui Bobi Pricop, scenografia - Oanei Micu, director de imagine, sunet și montaj este Mihai Cosmin Popa, muzica originală este compusă de Eduard Gabia, iar Răzvan Rusu coordonează programarea și asigură suportul tehnic. 
 
Spectacolul, cu durata de o oră, este programat sâmbătă, 27 martie, de la ora 17:00, și duminică, 28 martie, de la ora 17:00.
 
Biletul, al cărui preț final este 28,45 lei, poate fi achiziționat de pe platforma Mystage (https://www.mystage.ro/spectacole/ziua-z-2665), unde există și instrucțiunile pentru vizionare. Cu prețul unui bilet, spectacolul poate fi vizionat online de o familie întreagă. Publicul este invitat să urmărească spectacolul live sâmbătă sau duminică, de la 17:00, iar înregistrarea rămâne disponibilă timp de opt (8) ore.
Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.
 
Citește și:

Cum pot fi cumpărate bilete la „ZIUA Z” - premieră inedită la Teatrul de Stat Constanța, transmisă live în acest week-end
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii