Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:59 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe 16 octombrie, anual, e marcată Ziua Mondială a Alimentaţiei

ro

16 Oct, 2016 00:00 3477 Marime text
 

Anual, pe 16 octombrie, este marcată Ziua Mondială a Alimentaţiei. Cu prilejul acestei zile, sunt organizate, la nivel mondial, conferințe, seminarii şi mese rotunde ce au rolul de a intensifica eforturile de protejare a mediului înconjurător și inițierea de politici guvernamentale adecvate, care să contribuie la asigurarea securității produselor alimentare. Totodată, astăzi, nutriţioniştii din întreaga lume ne reamintesc ce efecte are o alimentaţie precară asupra sănătăţii noastre.
 
La sesiunea a XX-a a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) de la Roma, din noiembrie 1979, s-a decis marcarea Zilei Mondiale a Alimentației la 16 octombrie, data reprezentând ziua înființării FAO în 1945, la Quebec.  
 
Tema pentru Ziua Mondială a Alimentaţiei 2016 este „Clima se schimbă. Hrana și agricultura trebuie să se schimbe, de asemenea”. Tema ediției din 2015, „Protecția socială și agricultura: întreruperea ciclului sărăciei rurale”, a fost aleasă pentru a evidenția importanța sa în reducerea sărăciei rurale și facilitarea accesului la alimente sau la mijloace pentru a cumpăra alimente.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii